Salihli Tso İlçeye Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kazandıracak

Manisa Valiliği ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, vefat eden eski Salihli TSO Başkanı...

Manisa Valiliği ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, vefat eden eski Salihli TSO Başkanı Talat Zurnacı adına yapılacak olan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı.

Valilik Brifing Salonu'nda gerçekleşen protokole Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özbaş, eski Salihli TSO Başkanı Talat Zurnacı’nın eşi Seçil Zurnacı ve çocukları katıldı. Protokol kapsamında 16 derslikli bir özel projenin uygulanacağını belirten Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Bu inşaata 2012 yılı içerisinde mümkünse yetiştirmeye çalışılacak. Ama her şekilde 2013 yılının sonuna doğru bir takvim ön görülüyor. Protokol kapsamında Salihli TSO bize ilk etapta 500 bin TL maddi destek sağlayacak. Ayrıca inşaat bittikten sonra da okulun donanımına imkanları ölçüsünde yardımcı olmaya devam edecek. Salihli'ye yapılacak bu okulumuzda kardeş okul kardeş kurum içerisinde olacak. Bu kapsamda ilişkileri yardımlarımız zaten devam edecek. Okulun toplam proje maliyeti 1.8 milyon TL. Tabi ihale sonucu ne olacağını o zaman göreceğiz. Salihlide şuan mevcut bir sağlık meslek lisesi var ama çok uygun olmayan ve başkasına ait bir binada faaliyetini sürdürüyor. Bu sayede Salihli çok güzel bir esere kavuşmuş olacak. Talat Zurnacı hepimizin gönlünde bir saygınlığı olan kişidir. Talat Zurnacı'nın ismi de sonsuza kadar okulumuzla birlikte yaşayacak. Bu iş birliğinden de vefalı davranışlarından dolayı Salihli TSO yönetim kurulu üyelerimize, değerli kaymakamımıza, Talat beyin ailesi ve yakınlarına teşekkür ediyorum. “ dedi.

Reklam
Reklam

Protokol töreninde konuşan Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş ise ”2005 yılından beri Talat bey ile başladığımız Salihli TSO'da, vefatından sonrada Talat beyin yaptığı emekleri karşılığını ve yarın yetişecek genç nesillerin örnek alabilmesi için yönetim kurulumuz ile görüşmelerimizde Salihli’de bir okul yapma kararı almıştık. Sağolsun arkadaşlarımızda bunu desteklediler. Meslek okulları Türkiye’de önemli bir konuma gelecek. Salihlide Sağlık Meslek Lisesi'ne ihtiyaç vardı. Talat beyin eğitim kurumunda ismini yaşaması bizim için ve Ege Bölgesi için yaptıklarının bir karşılığı olmasa bile vefa borcunu ödemiş olacağız. Manisa ve Ege Bölgesi için hayırlı olmasını diliyorum. Herkese verdikleri destekler içinde çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Eski Salihli TSO Başkanı Talat Zurnacı'nın eşi Seçil Zurnacı ise, “Başta sayın Valim olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir proje. İnşallah en kısa sürede de biter. “ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özbaş arasında 16 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: