Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Şentürk’den 3 Mayıs Açıklaması

Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “3 Mayıs,...

Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şentürk, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakâr, fedakâr evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür” dedi.

Şentürk açıklamasında, “Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü iştiyakla hatırlıyoruz ve yâd ediyoruz. İçinde bulunduğumuz şu süreçte milletimiz çok ciddi, çetin günler yaşamaktadır. Ülkemizi bir yandan dışardan kuşatmak, öte yandan içerden bunaltıp, manevi olarak çökertmek isteyen güç odakları devrededir.Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli ve üniter yapısına yönelik saldırılar her geçen gün artmakta; milletimizin kimliğini oluşturan kurumlar bir bir tahrip edilmek istenmektedir. 3 Mayıs 1944 tarihinde, milletimizin tarihinde bu milletin sahipsiz olmadığını gösteren bir hareket yaşanmıştır. İçine düştüğü veya düşürüldüğü her kötü durumda, her bunalımda hiçbir karşılık beklemeden ona sahip çıkan, kendisini millete gönüllü olarak adamış Türk milliyetçileri, 3 Mayıs 1944’te de fedakârca, tarihi rollerini üstlenmişler, karanlık gidişata karşı bir milli-sosyal muhalefet olarak ortaya çıkmışlardır“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: