Salihli'de emniyetin uyuşturucu skandalı

Salihli ilçesinde, bir işletmeye yapılan denetim sırasında polis olduğu iddia edilen kişinin işyerinin çeşitli yerlerine esrar maddesi koyarken güvenlik kameralarına yakalanmasına ilişkin olayın ardından Manisa Valisi Celalettin Güvenç de yazılı bir açıklama yaptı. Olay görsel basında yer almıştı.

Vali Güvenç, Salihli'de faaliyet gösteren bir Müzikhol'e polis tarafından uyuşturucu madde koyulması haberi ile ilgili yapılan tetkikte; 01 Şubat 2007 tarihinde Salihli adli makamlarından alınan hakim kararına istinaden işyerinde yapılan arama neticesinde, şahıslar ve işyerinde uyuşturucu madde (esrar) bulunmuştur" dedi. Yazılı açıklamada, şüpheliler, G.Müzikhol'un işletmecisi Birol K., Ümit A. ve Gündüz Y. hakkında "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Bulundurmak ve İçmek" suçundan Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce işlem yapılıp Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şüpheli Ü.A. ele geçirilen uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu adli yargılama esnasında kabul etmiş, yapılan yargılama sonucunda şüpheli Ü.A. mahkemeden bir yıl denetimli serbestlik cezası almış şüpheli G.Y. ise Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan dört sene iki ay ceza almıştır."

Açıklamada, "şüphelilerin gerek bu yargılamalar sırasında gerek aradan geçen iki yıllık sürede hiçbir şekilde bahse konu esrarın polis tarafından konulduğuna ilişkin bir iddiada bulunmadığı" belirtilerek şöyle denildi: "Böyle bir kasetin varlığından bahsetmemişlerdir. Ancak iki yıldan sonra bu yılın mayıs ayının sonlarına doğru Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek iddiada bulunmuşlar ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli inceleme başlatılmıştır. Tarafımızdan da İçişleri Bakanlığı
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konunun idari yönden araştırılması için müfettiş talep edilmiştir."

Reklam
Reklam

İHA