Salihli’de Fakülte İçin Rekor Bağış

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), daha önce 100 bin TL katkı sağladığı Salihli Fakülte...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), daha önce 100 bin TL katkı sağladığı Salihli Fakülte Yaptırma Derneği’ne, 2013 bütçesinden 250 bin TL daha bağış yapmaya karar verdi.

Derneğe yapılan bu en büyük katkı için Oda Meclis üyeleri, yapılan aylık olağan meclis toplantısında oybirliği ile onay verdi. Salihli TSO’nun merhum Başkanı Talat Zurnacı’nın adına yaptırılacak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için de Oda, geçtiğimiz yıl toplam 500 bin TL bağış yapmıştı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, eğitime yönelik katkılarıyla rekorlara imza atıyor. Geçtiğimiz yıl Manisa Valiliği ile 500 bin TL’lik bağış protokolü imzalayan Oda Yönetimi, şimdi de Salihli Fakülte Yaptırma Derneği’ne 250 bin TL’lik bağış kararını meclisten geçirdi. Önceki iki yıl boyunca derneğe 50’şer bin TL’lik ödeme yapan Oda, böylece üniversite binası için toplamda 350 bin TL’lik katkı sağlamış oldu.

Reklam
Reklam

Fakülte Yaptırma Derneği’ne 2013 bütçesinden 250 bin TL’lik bağış yapma kararının Meclis’te oy birliği ile alındığını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Türetken, bunun kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu kaydetti. Türetken, temeli atılan ve birinci kat seviyesinde inşaatı devam eden Celal Bayar Üniversitesi’ne bağlı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde, Salihli TSO adının, yapılacak olan bir anfiye verileceğini ifade etti. Saim Türetken, Oda’nın eğitime tarih boyunca önemli katkılar sağladığına ve bunun bir gelenek haline geldiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi: “1983 yılında yaptırılan Sekine Evren Anadolu Lisesi’ Salihli TSO’nun önderliğinde tamamlanmış. 1998’de Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ise tamamen Oda’nın kaynaklarıyla yaptırılmıştı. Salihli’de iş dünyasının en önemli mesleki örgütü olan Ticaret ve Sanayi Odası, 2011 ve 2012’de Fakülte Yaptırma Derneği’ne bütçesinin yüzde 10’u olan 50’şer bin TL, yani toplam 100 bin TL ödeme yaptı. 2012 yılında ayrıca Talat Zurnacı Sağlık Meslek Lisesi’nin yapımı için Manisa Valiliği ile merhum başkanımızın ailesinin de katkısıyla toplam 500 bin TL’lik bağış protokolü imzalayarak, bağışı gerçekleştirdik. Son olarak, Salihli’nin toplumsal ve kültürel hayatına olduğu kadar ekonomisine de katkı sağlayacak olan İnsan Bilimleri Fakültesi’nin yapımı için, bütçemizin 5’te 1’i gibi rekor bir bağış yapma kararı aldık. Bu kararda oyu bulunan bütün Meclis üyelerimize en derin şükranlarımı sunarım.”

Reklam
Reklam

Salihli TSO ayrıca lise ve üniversitede okuyan 70 öğrenciye burs vererek eğitime katkısını bu yönden de devam ettiriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: