Salihli'de Jeotermal Isıtmaya Talep Artıyor

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, jeotermal ısıtmaya halkın talebinin büyük olduğunu belirterek mevcut sisteme daha fazla sıcak su verebilmek

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, jeotermal ısıtmaya halkın talebinin büyük olduğunu belirterek mevcut sisteme daha fazla sıcak su verebilmek için birçok bölgede sondaj çalışması başlattıklarını söyledi.

Salihli'deki jeotermal çalışmaları hakkında bilgi veren Okay, sondaj çalışmasının devam ettiğine ve YD-4 kuyusunda bin 712 metre derinliğe ulaşıldığına dikkat çekti.

Boru döşemenin ardından test çalışmalarına başlanacağını kaydeden Okay, şöyle konuştu:

"Salihli'de şu anda binlerce konut temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir enerji türü olan jeotermal ile ısıtılıyor. Jeotermal ısıtmaya halkın ilgisi büyük. Bizlerde gelen talepleri karşılayabilmek ve mevcut sisteme daha fazla sıcak su verebilmek için birçok bölgede sondaj çalışması başlattık."

Reklam
Reklam

Muhabir: Çetin Karabıyık / Nevbahar Kabaklı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: