Salihli’de kaynakçılık kursunu tamamlayan hükümlüler sertifika aldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı önderliğinde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube...

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı önderliğinde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, İş-Kur Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında düzenlenen kaynakçılık kursunu tamamlayan dokuz hükümlüye törenle sertifika verildi. Törene Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İş-Kur Şube Müdürü Huriye Özcan, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Hatice Kocakaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Mercan, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan Başsavcı Kutanoğlu, infaz kursunun sadece Adalet Bakanlığı’nın olmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "Cezaevine aldığımız insanları infaz amacına uygun bir şekilde eğitemezsek, meslek sahibi yapamazsak, topluma kazandıramazsak tekrar aramıza katıldıklarında sorun üretmeye devam edeceklerdir. Türkiye’deki bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları birlikte bu başarıyı yakalamak zorundayız. Kursu tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Mithat Kutanoğlu’nun alışılagelmiş bir başsavcıdan farklı olduğunu söyleyen Kaymakam Yıldırım ise, "Kendisi, vizyonu çok geniş bir arkadaşımız. İlk kez sivil ve kamu kurumlarıyla işbirliği halinde çalışan ve bize de bu manada yön veren çok güzel bir insan. Gerek tutuklularımızı gerek mahkumlarımızı gerekse eski mahkumlarımızı topluma entegre edebilmek adına ne gerekiyorsa yapıyorlar." şeklinde konuştu. İş-Kur Salihli’de faaliyete geçeli iki yıl olmasına rağmen birçok projeye imza attığını da belirten Yıldırım, "15 kişiyle başlayan kursumuzu, dokuz kişiyle tamamladık. Bir kişi bile buradan iş sahibi olarak ayrılsa bizim için mutluluktur. Destek veren herkesi kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz