Salihli'de Kiraz Üreticilerini Dolu Vurdu

Salihli'nin Köseali köyünde yaşanan dolu felaketi nedeniyle mağdur olan üzüm üreticilerine, şimdi de kiraz üreticileri...

Salihli'nin Köseali köyünde yaşanan dolu felaketi nedeniyle mağdur olan üzüm üreticilerine, şimdi de kiraz üreticileri eklendi. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle özellikle Allahdiyen köyündeki kiraz üreticileri perişan oldu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın gayretleri ile tescillenen Dünyaca ünlü Salihli kirazı hasat edilmeden dalında kaldı. Allahdiyen ve yöresinde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle kirazlar çatladı, üretici mağdur oldu. Kiraz'ın bölgede birçok insanın gelir kaynağı olduğunu ifade eden Allahdiyen köyü Mehmet Ali Aler "Özellikle bölgemizde yetişen Kirazın tamamı son yıllarda Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu. Ancak 2 yıldır felaket üstüne felaket yaşıyoruz. Yağmur köylümüzü perişan etti. Çamur hamamı, Gökköy, Allahdiyen ve Bahçecik köylüleri olarak bu yıl Kiraz hasadımız başlamadan bitti. Dolu ve yağmur Kirazımızı başlamadan bitirdi. Aldığımız kredileri ödeme şansımız bu şartlarda sıfır. Kaymakam ve milletvekillerimizin çığlığımızı duymalarını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Köydeki ürünün çoğu sigortasız. Ödenecek borçlarımız var. Bu çatlak Kirazlar değil yurt dışı yurt içinde bile alıcı bulmayacak ve çoğu dalına kalacak. Bizler ne yapacağız bilmiyoruz."dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Çamurhamamı köyü muhtarı Hüseyin Akgün, Gökköy Muhtarı Arif Şenkal, Allahdiyen Köyü Muhtarı Mehmet Ali Aler, Bahçecik Köyü Muhtarı Mustafa Kılınç ile Burhan Köyü Muhtarı Halil Uysal ortaklaşa yazdıkları dilekçede sorunlarını dile getirdiler. Muhtarlar ortaklaşa kaleme aldıkları dilekçeyi AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı, Salihli İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: