Salihli’de Radikal Kanser Cerrahisi Uygulaması Başladı

Manisa’nın ilk özel hastanesi olan Özel Salihli Hastanesi’nde başlanan radikal kanser cerrahisi tedavisi ile 68...

Manisa’nın ilk özel hastanesi olan Özel Salihli Hastanesi’nde başlanan radikal kanser cerrahisi tedavisi ile 68 yaşındaki Arif Boğa adlı vatandaş yeniden sağlığına kavuştu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özel Salihli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sait Yıldız, “Son 10 yıl içerisinde 4 adet radikal kanser cerrahisi yaptık. Radikal kanser cerrahisi anlam olarak kanser içeren doku ve kanserin ilerlediği komşu dokuların tamamının çıkarılması anlamına gelmektedir. Bu anlamda son 10 gün içresinde meme kalın bağırsak troid ve mide kanserine yönelik radikal cerrahi yapıldı. Bu hastalardan 3 tanesi şifa ile taburcu edildi. 4. hastamız ki en önemli hasta yemek borusunun alt ucunda kanseri olan bir hastaydı. Bu hastada mide tamamen dalak ve total omentektomi ile birlikte paraortik lenf bezi diseksiyonu yapıldı. 5 saat süren ameliyatta ince bağırsala yemek borusu arasına yeniden bir kanal açıldı. Ameliyatın 8. günü olan hasta bugün Şifa ile taburcu edildi.” dedi.

Reklam
Reklam

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sait Yıldız’ın gerçekleştirdiği operasyon sayesinde yeniden sağlığına kavuştuğunu kaydeden Arif Boğa, “Özel Salihli Hastanesi’ne yutkunma şikayeti ile gelmiştim. Yapılan tetkik ve muayenelerin ardından teşhis konuldu. Doktor Yıldız ve ekibinin başarılı operasyonu sayesinden yeniden sağlığıma kavuştum. Başkan doktor Sait Yıldız olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: