Salihli’de Stajyerliği Kalkan 11 Öğretmen Yemin Etti

Manisa'nın Salihli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende stajyerliği kalkan 11 öğretmen yemin...

Manisa'nın Salihli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende stajyerliği kalkan 11 öğretmen yemin ederken, emekliye ayrılan 17 öğretmene de Hizmet Şeref Belgesi verildi.

Salihli’de, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda devam etti. Törene, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Ali Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, şube ve okul müdürleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Dilek, öğretmenliğin önemine işaret ederek, “Bir ülkenin geleceği öğretmenin vereceği eğitime bağlıdır. Dünya’da ve ülkemizde memurundan amirine, çiftçisinden esnafına kadar tüm insanlar öğretmenlerin elinde şekillenen birer hamurdur. Bizlerin elindeki hamurun kalitesi ne olursa olsun mahir birer usta gibi elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Benim öğretmenim Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Anayasa’da anlamlı bulunan Türk milliyetçiliğine bağlı kalmalıdır” dedi.

Emekli öğretmenler adına Nilüfer Sönmezer tarafından yapılan konuşmanın ardından Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan müzik ve şiir dinletisi yapıldı. Program sonundan 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca emekliye ayrılan 17 öğretmene Hizmet Şeref Belgesi verilirken, stajyerliği kalkan 11 öğretmen de yemin etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz