Salihli'nde Trafik Sorununa Hafif Raylı Sistem Önerisi

Salihli Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri, ilçede yaşanan trafik sorunun çözümü için hafif raylı sistem kurulmasını önerdi.

Salihli Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri, ilçede yaşanan trafik sorunun çözümü için hafif raylı sistem kurulmasını önerdi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Şefaat Karabulut, düzenlediği basın toplantısıyla ilçede yaşanan trafik sorununu çözümü için MHP grubunun önerisini tanıttı.

İlçede giderek artan trafik ve otopark sorunun çözümlenmesi, Salihli'nin daha yaşanabilir bir kent olması için ilçede toplu taşımaya önem verilmesi ve hafif raylı sistem kurulmasını önerdiklerini ifade eden Karabulut, "Kent olarak sorunların çözümü için şimdiden projeler geliştirmezsek, ileride geç kalmış oluruz. Bu proje kentimizin bir hedefi olur diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise MHP grubunun önerisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, trafik sorununun çözümü için ulaşım ana planı hazırlattıklarını söyledi.

MHP belediye meclis üyelerinin hafif raylı sistem önerisinin, bu açıdan değerlendirmeye değer bir proje olduğunu, ancak belediyenin böyle bir projeye bütçe ayırabilmesi için bunun stratejik planında yer alması gerektiğini belirten Okay, şunları kaydetti:

"Belediyenin teknik birimleri proje ile ilgili ön çalışmayı yapsınlar. Bu arada Büyükşehir Yasası ile birlikte ulaşım büyükşehirin görev alanına girmektedir. Bu proje belediye ulaşım planına da dahil edilebilir. Projede ilçenin içinden geçen mevcut demiryolu hattının da kullanılabileceği belirtilmiş. Mevcut hattın kullanımı Devlet Demir Yolları'nın iznini gerektiriyor. Ayrıca mevcut hat şehiriçi için yetersiz kalır. Bunun yanında başka hatlar da yapmak gerekiyor. Fen İşleri ve İmar ve Şehir Müdürlüklerimiz proje ile ilgili gerekli ön çalışmaları yapacaklar."

Reklam
Reklam

Muhabir: Çetin Karabıyık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: