Salihli’nin “çılgın” Projeleri Hazır

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde oluşturulan “Proje Grubu” tarafından hazırlanan, ilçeyi kanatlandıracak çılgın...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde oluşturulan “Proje Grubu” tarafından hazırlanan, ilçeyi kanatlandıracak çılgın projeler belli oldu.

Salihli TSO'nın bünyesinde oluşturulan Proje Grubu, Salihli’nin kalkınması ve daha çok istihdam yaratılması için projelerini hazırladı. Mahir Köseler Başkanlığı'nda oluşturulan Proje Grubu, hazırladığı projelerle Salihli'yi kalkındırmayı hedefliyor.

SALİHLİ'YE GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

Sanayicinin en büyük maliyet kalemini oluşturan enerji giderlerinin azaltılması için Salihli’ye büyük bir güneş enerjisi santrali kazandırılmasını öngören Salihli TSO Proje Grubu, sanayi yatırımcılarının en büyük maliyetini oluşturan enerji giderlerini minimuma indirmeyi hedefliyor. Böylece Salihli'de kurulacak güneş enerji santrali ile yatırımcıların enerji faktörünü göz ardı etmeyeceği ve bölgede yatırım yapmak istenildiğinde Salihli'deki enerji giderlerinin düşük olması nedeniyle ilk seçenek olarak Salihli'nin görüleceği düşünülüyor.

Reklam
Reklam

Güneş Enerji Santrali projesi için öncelikle yer tespiti yapmayı öngören TSO Proje Grubu, Hazine’ye ait olan arazileri Milli Emlak aracılığıyla araştırıp, bu yatırım için uygun olup olmadıklarını tespit ediyor. Proje Grubu'nun yaptığı araştırmaya göre, Hazine’nin Salihli'deki arazilerinin oldukça küçük olduğu tespit edildi. Bu nedenle uygun yer araştırması devam ediyor.

TERMAL SERACILIK PROJESİ

Salihli'de son yıllarda yükselişe geçen jeotermal kaynaklı seracılık için Salihli TSO Proje Grubu da kolları sıvadı. Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle geliştirilecek seracılık projesinde, Salihli TSO’ya ait jeotermal kaynaklar da kullanılacak.

TSO diğer taraftan, Salihli'de Organize Termal Seralar Bölgesi kurulması için de bir takım çalışmalar yürütüyor.

URGE PROJESİ

Urge Projesi hakkında bilgi veren TSO Proje Grubu Başkanı Mahir Köseler, "En fazla ses getirecek olan, en büyük projemiz URGE olacak. Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi yani kümeleşme projesi. Ekonomi Bakanlığı’nın projesi olan URGE Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenebilir. Mesela dericiler tanıtım sorunu yaşıyor ve bir araya gelemiyorlar. Bu tür sektörleri belirleyip, bunların tanıtımını sağlamak için proje geliştirilebilir. Turgutlu ve Alaşehir, URGE’de Salihli’ye destek verecek. Bunun için Salihli’nin güçlü olduğu bir alan olan tarıma dayalı gıda sanayini de düşünüyoruz. Şu anda karar aşamasındayız" dedi.

Reklam
Reklam

Grubun ilk hazırladığı proje turizm konusunda oldu. KOSGEB’e sunulan 165 bin TL bütçeli proje Salihli’nin sağlık, kültür ve doğa turizmi potansiyelini ortaya çıkartmak, arttırmak ve tanıtımını en iyi şekilde yapmak için gerekli olan faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yapılacak her türlü faaliyet ile Salihli, ülke turizminde hak ettiği yeri alacak, gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış sağlayarak, halka ve esnafa yeni iş imkanları yaratacak. Salihli halkına verilen bilgilerle yaşadıkları bölgeyi daha iyi tanımalarını da sağlayacak proje, tanıtım konusunda bilinç kazandırmayı da hedefliyor.

Salihli TSO bünyesinde bir süre önce Mahir Köseler Başkanlığında ve İlhan Körezli, Murat Erim, Osman Vural, Nuri Sapmaz ve Haluk Kanıl yönetiminde oluşturulan Proje Grubu, Salihli için uygun yatırım alanlarının tespiti, tespit edilen uygun yatırım alanları için fizibilite etüdleri hazırlamak, fizibilite etüdleri yapılan proje için yatırım olanakları oluşturmak ve ya oluşturulmasında teknik destek vermek, fizibilite etüdleri hazırlanmış projeler için gerek yurtiçinden, gerekse yurt dışından yatırımcıların Salihli’ye yatırım yapmalarının sağlanması için yatırımcılara yönelik toplantılar düzenlenmesi, Salihli’de sanayicinin en büyük maliyet kısmını oluşturan enerji giderlerinin azaltılması amacıyla enerji projeleri için ortaklıkların kurulmasını sağlamak ve Salihli’ye büyük bir güneş enerjisi santralı kazandırılması, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Kalkınma Ajansları, MFIB gibi hibe yardımlarından faydalanmak için projeler hazırlanmasında bilgi ve teknik destek verilmesi, Sanayiciye nitelikli personel istihdamı konusunda yardımcı olunması ve veri bankası oluşturulması, sanayici ve işadamlarının sahip olduğu kuruluşların satışlarında ve alımlarında yardımcı olunması, Salihli’de ortaklık kültürünün oluşmasına ve ortaklıkların devamının sağlanması için teknik destek verilmesi, benzer iş sahalarındaki oluşumların daha verimli hale dönüştürülmesi amacıyla birlikteliklerin oluşmasına teknik destek sağlanması, sanayiciye teknik destek amaçlı bilgilendirmeler yapılması ve bu konuda konferanslar düzenlenmesi, proje bazlı yatırımlar için yerel yönetim ve merkezi yönetimin altyapı destekleri için yardımcı olunması ve Salihli’nin turizm, tarıma dayalı sanayi ve enerji alanlarından en az biri için ihtisas fuar merkezi haline dönüştürülmesi için çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: