Salilhi’de “aile İçi İletişim” Konferansı Düzenlendi

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan özel bir hastane, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Aile İçi İletişim” konulu...

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan özel bir hastane, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Aile İçi İletişim” konulu konferans düzenledi.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Özmen tarafından Özel Can Hastanesi'nde verilen konferansa yoğun ilgi gösterildi. Prof. Dr. Özmen, “Aile içi iletişim, ailenin ve sağlıklı, akılcı ilişkilerin devamlılığı açısından önemli bir konudur. Aileyi dünyanın küçültülmüş bir örneği olarak düşünmek mümkündür. Dünyayı anlamak için aileye yakından bakmak yeterlidir. Güç, yakınlık, özerklik, güven duygusu ve iletişim becerileri gibi konular aynı zamanda dünyadaki yaşam biçimimizin de temelidir. Aile hayatı buzdağına benzer. Çoğu kişi, aile içinde yaşanan olayların sadece küçük bir kısmının farkındadır. Görüp duyabildiklerinden daha fazlasının yaşandığından şüphelenirler fakat tam olarak ne olduğunu bilemezler. Bu bilinmezlik, aileyi tehlikeli bir yola sokabilir. Nasıl ki denizcinin kaderi buzdağının görünmeyen kısmını bilmesine bağlıysa ailenin kaderi de günlük aile olaylarının altında yatan duyguları ve ihtiyaçları anlamaya dayanır” dedi.

Reklam
Reklam

Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Erem, konferans sonunda Prof. Dr. Erol Özmen ve katılımcılara teşekkür etti. “Aile önemli bir şey değildir, çünkü aile her şeydir” diyen Erem, hastanelerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında eğitim çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz