Salim Uslu, suçlamalara cevap verdi

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis Genel Kurulu'nda 10 Kasım günü CHP...

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis Genel Kurulu'nda 10 Kasım günü CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile yaşadığı olay hakkında açıklama yaptı. Genç'in kürsü işgalinde bulunduğunu savunan Uslu, bu konuda kendisinin göreve çağrıldığını belirterek, "Görevim gereği yaptığım bu uyarı ve girişim, kamuoyuna 'saldırı, eşkıyalık, zorbalık, darp, tartaklama' gibi, gerçeği yansıtmayan tanımlamalarla sunulmuştur. Oysa benim geçmişimi, mizacımı, sendikal mücadelemi ve demokrasi duyarlılığımı bilenler, demokratik terbiye ve olgunluk konusunda ne kadar ilkeli olduğumu da bilirler.'' açıklamasını yaptı.
Uslu yaşanan olay hakkında şunları söyledi: "Kamuoyu tarafından yakından izlendiği gibi, TBMM’de yapılan müzakereler sırasında Sayın Kamer Genç’in kürsüyü işgal etmiş olması ve bunu şova dönüştürmesi, ilk defa yaşanan bir olay değildir. Sayın Genç, Meclis'teki konuşmalarını, çoğunlukla TBMM’nin ciddiyetine yakışmayan bir üslupla yapmaktadır. Söz konusu tarihte, kendi grubunun da imzası ve onayı bulunan Danışma Kurulu kararı için aleyhte söz alarak, konu ile tamamen alakasız bir konuşma yapmıştır. Dahası tüm ikazlara rağmen kendisine verilen süreyi aşmış ve konu ile ilgili olmayan şahıslara hakaret etmeye devam etmiştir. Meclis tutanaklarında da görüleceği gibi, Meclis Başkanı tarafından tam 12 kez ikaz edilmesine ve Genel Kurul'un konuşmadan ‘men’ kararı ile kürsüyü terk etmesi kendisine söylenmesine rağmen kürsü işgalini sürdürmüştür. Bunun üzerine Meclis Başkanı, idare amirlerini göreve çağırmıştır. Ben de Meclis İdare Amiri olarak, konuşmasını bitiren hatipten kürsüyü terk etmesini talep ettim. Görevim gereği yaptığım bu uyarı ve girişim, kamuoyuna “saldırı, eşkıyalık, zorbalık, darp, tartaklama” gibi, gerçeği yansıtmayan tanımlamalarla sunulmuştur. Bu olay üzerinden şahsımı ve mensubu olduğum AK Parti’yi yıpratmaya yönelik açıklama ve tavırları gayrımedeni ve vandalca bulduğumu ifade ederek, milletimizin takdirine havale ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz