Salıverilen Hükümlülere "iyilik Kötülük" Konferansı

Adana'da 'Denetimli Serbestlik' yasası kapsamında salıverilen ve kamu kuruluşlarında görev yapan hükümlülere Çukurova Müftülük Vaizi...

Adana'da 'Denetimli Serbestlik' yasası kapsamında salıverilen ve kamu kuruluşlarında görev yapan hükümlülere Çukurova Müftülük Vaizi Zeki Uyanık tarafından konferans verildi.

'Denetimli Serbestlik' yasasından yararlanıp cezaevinden çıkan hükümlülere Seyhan Kültür Merkezi'nde "İyilik, kötülük ve insan" konulu bir konferans verildi. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abidin Bozkan, Adana E-Tipi Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan ile yaklaşık 300 kadar mahkumun katıldığı konferansta konuşan Çukurova Müftülük Vaizi M. Zeki Uyanık, "Allah müminleri sever. Günahkar da olsanız Allah sizi sever. Siz yeter ki, geçmişinizden ders çıkarıp Allah'tan af dileyin. İnanıyorum ki, yepyeni bir hayatı Allah size verecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Uyanık, dünyanın imtihan dünyası olduğunu ifade ederek, insanların bir hata sonrasında 4 duvar arasına düştüğünü ve ondan dolayı da kendilerine kader mahkumu dendiğini hatırlattı. Uyanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yiğit adam düştüğü yerden kalkar misali, sizler de yerden kalkarsınız. Siz yeter ki, Allahım beni yaptıklarımdan dolayı affet diye dua edin. Allah da o zaman inanıyorum ki, sizlere yeni bir yol çizmeniz için yardımcı olacaktır. Yeter ki bizler kulluğumuzu, müminliğimizi, Müslümanlığımızı yerine getirelim."

Toplantıya büyük ilgi gösteren mahkumlar, verilen konferanstan sonra yetkililere teşekkür etti ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abidin Bozkan'a sıkıntılarını anlatarak, para kazanabilecekleri bir iş istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz