Salman; "% 51 adayım" dedi

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman kendisi ile yaptığımız özel söyleşide çok önemli açıklamalar yaptı.

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman kendisi ile yaptığımız özel söyleşide çok önemli açıklamalar yaptı.

Salman yaptığı açıklamalarda “Ben dünya işlerini fazlası ile yaşadım. Mutluluk ve üzüntüleri her anlamda yaşadım ve tattım. Ranta dayalı hırslarım kalmadı. Yalova’nın ve Yalova’lının menfaatleri dışında hiçbir şey düşünmem ve kimse bana menfaat sağladı diyemez. Amaç “Yalova Çocuğu olmak “ise ben , Bağlarbaşı, Süleyman Bey, Rüstem Paşa mahallelerinin çocuğuyum. Yedi ceddim Yalova’lı.

Yaptığım temaslar sonucu kişisel olarak düşüncem kazanma şansımı en az % 51 olarak görüyorum. Sayın Muharrem İNCE, Gürel’e ne kadar yakınsa banada en fazla o kadar yakın. Sayın İnce benim tarafım olsaydı, şimdiye kadar adaylığım zaten açıklanırdı. Oysa kardeşim Mehmet Gürel gibi ben de beklemedeyim.

Reklam
Reklam

Eğilim yoklaması yapılması bizim elimizde değil. Genel merkezin uhdesinde. Esasında bende eğilim yoklaması olmasını isterdim.”

Çanakkale’de eğilim yoklaması istemişti ama genel merkez hala cevap vermedi.

Burçin Tangürek’in protesto yürüyüşü benim ilgi alanım dahilinde değil. Onun kararı. Konu il merkezini ilgilendirir. Kaldı ki, merkez ilçede bundan hoşnut değil ki 2/3 istifa ile merkez ilçe yönetimi düştü. Merkez ilçe yönetiminin görevden alınması mezu bahis değil”

Şurası bir gerçekki bu işin son açıklanma tarihi 15 aralık. Belki sayın Kılıçdaroğlu’nun Amerika’dan dönmesi ile bu tarih daha da öne çekilebilir. Ben kendime güvendiğim için adayım. Mehmet Gürel bu yarışta teveccüh görürse , bilinsinki ben CHP’liyim ve üzerime düşeni fazlası ile yapacağım. Sen-ben değil CHP’nin kazanması benim için esastır.

Kuvvetli bir ekibim var. Kimisi kan kardeşim, kimisi akrabam, kimisi çocukluk arkadaşım. Bu arkadaşlar, başka adayında arkadaşları olması normal. Çünkü aynı kazanın insanlarıyız.

Bugünlere tırnaklarımla kazanarak geldim. Partimin her kademesinde görev aldım. Hiziplerin içinde yer almadım.

Reklam
Reklam

2005-09 tarihleri arasında meclis üyeliği yaptım. Meclis önemliği layığı ile yapıldığında etkin bir görevdir. O dönem AKP belediyesi olmasına rağmen “En Başarılı Meclis Üyesi” seçildim.”

2004 ‘de sayın Muharrem İNCE Yalova’yı Üniversite Kenti yapmak üzere hükümete başvurmuştu. Zamanın hükümeti reddetti. Şimdi ise Yalova Üniversite yapılması programında, 81 vilayet içinde maalesef 77. sırada.

İkinci üniversite zor. Hoca bulmak lazım. Ulaşım olarak bulunabilir. Ama esas olarak burada ikamet edecek hoca bulmak gerekli.”

“Trafik sorunu lokal bazda çözülmez. Geniş çaplı ihtisas sahiplerinden oluşan bir komite ancak çözer.”

“İnşaatlarda her evin giriş katı mecburi OTOPARK olmalı.”

“Yalova’nın lokomotifi turizmdir. Bu konu ile geniş kapsamlı çalışmalarım var.”

“Sanayi olmazsa olmaz. Bu sadece Yalova için değil, tüm illerimiz için geçerlidir. Yalova’da sanayi otomasyona geçtiği için istihdam azaldı. Bu hem iyi, hem kötü. Sanayiye karşı durmak, Yalova ekonomisine ihanet demektir.”

“Yalova’nın yapılanması önemli. Ne var ki maalesef ilimiz sınırları içinde imara açılmamış arazi kalmadı. Orman sınırlarına dayandık.” Dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz