Salt, Öğretmenler Günü’nü Kutladı

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, her öğretmenin ülkenin geleceği adına önemli bir...

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, her öğretmenin ülkenin geleceği adına önemli bir fırsat, çocuklar için bir umut ışığı olduğunu kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Salt, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve çocukların onların elleriyle şekillendiğini ifade eden Salt, her öğretmenin kendileri için özel ve ülkenin geleceği adına önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. “Her öğretmen, çocuklarımız ve geleceğimiz için bir umut ışığıdır” diyen Salt, bu bakımdan, mesleğe yeni başlayan her öğretmeni eğitim seferberliği, Türkiye ve millet adına çok büyük bir kazanım olarak gördüklerini belirtti. Ülkenin her köşesinde fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Salt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde öğretmenlerimizin rolü büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime bigane kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Türkiye’nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: