SAMADER Üyeleri, Afrika'da Kurdukları Hastanede Hizmet Verecek

Konya Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) Başkanı Dr. Fethi Demir, hayırsever işadamlarının katkılarıyla Nijerya, Somali ve...

Konya Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) Başkanı Dr. Fethi Demir, hayırsever işadamlarının katkılarıyla Nijerya, Somali ve Kenya'da yapımına başlanan hastane inşaatlarının tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Dr. Demir yurtiçinde ve yurtdışında sınır tanımadan gönüllü sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının Afrika halkına bu hastanelerde hizmek vermeye başlayacağını söyledi.

Konya Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı'nı Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişiyle birlikte kutladı. Konya Rixos Otelde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasına Konya ve ilçelerinde görev yapan sağlık çalışanları katıldı. SAMADER Başkanı Dr. Fethi Demir, gecenin açılış konuşmasında hekimliğin saygıdeğer bir meslek olduğunu vurguladı. Hekimliğin Allahın yeryüzünde halifesi olsun amacıyla ve mahlukatın en şereflisi olarak yarattığı insana hizmet etmesi dolayısıyla şerefli ve üstün bir meslek olduğunu belirten Dr. Demir, "İnsanların en hayırlısı insanlığa en çok faydası dokunandır düsturunu ilke edinmiş sağlık çalışanları olarak, Türkiyede ve dünyada insanlığın hizmetine koşuyoruz. Yurtiçinde ücretsiz sağlık taramaları yapan, gerektiğinde tedavi ve ilaç hizmeti sunan, sağlık hizmetine ulaşmakta zorlanan insanlara yardıma koşan sağlık çalışanlarımız yurtdışında da insanlara sağlık hizmeti götürüyor. Dünya üzerinde meydana gelen eprem, sel gibi felaketlere maruz kalan insanların yardımlarına koştuğumuz gibi, Afrikanın bağrında medeni imkanlardan yoksun yaşayan insanlara da sağlık hizmeti götürmeye gayret ediyoruz. Bu amaçla hayırsever işadamlarının verdiği maddi destekle Nijerya, Somali ve Kenyada başlanılan hastane kurma çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor. Kafileler halinde nöbetleşe Afrika ülkelerine sağlık hizmeti vermeye giden sağlıkçılarımız, hastane inşaatlarının tamamlanmasıyla bu ülkelerde daha rahat bir ortamda sürekli ve düzenli sağlık hizmeti verecek. Türkiye ile bu ülkeler arasında sağlık köprüleri kuracak. En büyük temennimiz kurulacak bu sağlık köprülerinin dünya barışına, dostluk ve kardeşlik iklimine katkı yapmasıdır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

SAMADER'in Tıp Bayramı kutlaması, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Erkul'un yaptığı ve tıp tarihinden örneklerin anlatıldığı konuşmayla devam etti. Geçmişten günümüze özellikle İslam toplumlarında hekimliğin işlevi, önemi ve etkisi konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Erkul, hekimliğin ve hekimin tarihte daima saygı duyulan bir meslek olduğunu kaydetti. Geçmişte bir hekimin hastanın veya hasta yakınlarının fiili saldırısına uğradığı olayların çok nadiren görüldüğünü anlatan Prof. Dr. İbrahim Erkul, "Günümüzde uygulanan bazı yanlış sağlık politikaları ve yönetici konumundaki insanların hekimlere yönelik yanlış konuşmaları malesef mesleğin saygınlığını yoketmiş, hekimleri saldırgan insanların açık hedefi haline getirmiştir. Bu durum mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından son derece üzücü bir durumdur." dedi.

Rixos Otelde yapılan SAMADER Tıp Bayramı kutlaması konuşmaların ardından sahne alan Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi'nin verdiği konserle devam etti. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği eserlerle geceye katılan 500 civarında sağlık çalışanına unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: