Samandağ Kaymakamı Özçakıcı:

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, ilçede yoğun olarak bulunan ve dünyanın birçok yerine gönderilen ney kamışlarının geleceğinden, herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, ilçede yoğun olarak bulunan ve dünyanın birçok yerine gönderilen ney kamışlarının geleceğinden, herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

Özçakıcı, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Samandağ ilçesinde kendiliğinden yetişen ve kentin önemli bir marka değeri olan ney kamışının korunması, bilimsel olarak üretilmesi gerektiğini söyledi.

Neye olan ilginin tüm dünyada her geçen gün daha da arttığını ifade eden Özçakıcı, "Gelecek yıllarda hem ilimizin tanıtımı, hem de sağlayacağı ekonomik girdilerin boyutu bakımından ney kamışının çok önemli getirileri olacaktır. Bu açıdan önümüzdeki günlerde 'Hatay Ney kamışı'nın patentinin alınması için çalışmalar yapacağız. Ayrıca ney kamışı sahalarının koruma altına alınması ve bir ney evinin yapılması yönünde de çalışmalar sürdürülecektir. Ney kamışının geleceği hepimizin elindedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaliteli bir neyin binlerce hatta on binlerce kamış arasından seçildiğine dikkati çeken Özçakıcı, vatandaşların kendi arazilerinde bu nitelikte kamış bulmaları halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirmelerini istedi.

Toplantıya, Garnizon Komutan Vekili İsmail Çopur, İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Oğuzhan Kaya ile ney yapım ustaları ve kamış hasadı yapan vatandaşlar katıldı.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: