Samanyolu, Çanakkale’yi Yaşattı

Samanyolu Eğitim Kurumları’nın Ankara’da ‘Çanakkale Ruhu’ adı ile düzenlediği programlar yoğun katılımla gerçekleşti. Samanyolu Lisesi’nin,...

Samanyolu Eğitim Kurumları’nın Ankara’da ‘Çanakkale Ruhu’ adı ile düzenlediği programlar yoğun katılımla gerçekleşti.

Samanyolu Lisesi’nin, Nurettin Topçu, Yüksel Sarıkaya, Batıkent İlköğretim okullarının ardından son olarak Serhat Mahallesi muhtarlığı ile düzenlediği ‘Çanakkale Günleri’ Samanyolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Mehter takımının konseri salondakilerden alkış aldı.
Eğitimci Yazar Hüseyin Maltepe’nin sunumu ile izleyenlere Çanakkale ruhu anlattı.
Çanakkale’nin canlarını vatan uğruna feda etmiş kanlarıyla toprakları nurlandırmış aziz şehitlerin tarihi olduğunu vurgulayan Hüseyin Maltepe, Çanakkale tarihinden çıkarılması gereken derlere işaret etti. Maltepe, "Şu var ki; Çanakkale Savaşları yakın tarihimiz itibariyle, insanımızın ders çıkaracağı menkıbelerle, kahramanlıklarla ve acılarla özdeşleşmiş, Türk Milletinin büyük ve açık tarih laboratuarı haline gelmiştir. Biz millet olarak bu tarih sayfasından istifade ederek, dünya dengesinde yerimizi almamız adına geleceğimize ışık tutacağına inanıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Maltepe program sonunda okurlarına kitaplarını imzaladı. Etkinlikte Çanakkale’ye özgü hediyelik eşyalar sergisi de açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: