Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencilerinin kısa filmi dünya ikincisi

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri çektikleri 'Sil Baştan' isimli kısa filmle Infomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda dünya...

Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencileri çektikleri 'Sil Baştan' isimli kısa filmle Infomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda dünya ikincisi oldu.

Bu sene 10'uncusu düzenlenen 38 ülkenin katıldığı ve 300'ün üzerinde yetenekli genç bilişimcilerin yarıştığı Infomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu.

Programcılık, Bilgisayarla Sanat, Sistem Kontrol, Dijital İçerik, Mini Robot ve Kısa Film kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz liseleri öğrencileri Esmanur Tokcan ve Fazilet Merve Çağlayan 'Sil Baştan' (FromTheScratch) isimli kısa filmleriyle katıldı. Filmlerinde dünyanın problemlerini ve bu problemlere çözüm yollarını iki bölümlük kısa filmle anlatmaya çalıştıklarını belirten öğrenciler, "Küçük değişikliklerle dünyamızın değişebileceğini ispatlamak istedik." dedi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürvekili Hasan İren ise yarışmaya katılan öğrenciler ile danışman öğretmenleri Ayşe Filiz Delibaltayı, Romanya Bükreş'te hem okullarını hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeleri nedeniyle kutladıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: