Samanyolu Eğitim Kurumları'ndan Afrika Olimpiyatlarında Büyük Başarı

Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları, Infomatrix Africa’da, 4 farklı kategoride 5 projeyle 5 uluslararası derece elde...

Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları, Infomatrix Africa’da, 4 farklı kategoride 5 projeyle 5 uluslararası derece elde etti. Öğrencilerin yapmış olduğu bilgisayar destekli yazılımlar olimpiyatlarda ilgi odağı oldu. Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu da, öğrencilerin başarılarının Afrika'ya kadar uzanmasından dolayı oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Infomatrix Africa Bilgisayar Proje Olimpiyatları Tanzanya Dares Salaam şehrinde yapıldı. Olimpiyata Afrika, Asya ve Avrupa'dan 26 ülkeden bin 3 proje içerisinden 75 proje finale kaldı. Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu öğrencisi Halid Yıldırım, Hardware Control kategorisinde hazırladığı ‘bomba imha robotu’ ile Samanyolu Ertuğrulgazi Fen Lisesi öğrencileri Ömer Kimsesiz ve Sinan Talha Koşar, Computer ART katorisinde ortaklaşa hazırladıkları ‘küresel tehlike’ isimli projeleri ve bireysel olarak hazırladıkları ‘robotics-mini sumo’ ve ‘robotics-line follower’ kategorileri olmak üzere 4 kategoride 5 projeyle 5 olimpiyat 2’nciliği alarak büyük başarı elde etti.

Reklam
Reklam

Samanyolu Proje Koordinatörü Engin Çakır, öğrencilerin İngilizce olarak hazırladıkları çalışmalarla olimpiyatlarda büyük ilgi gördüklerini söyledi. “Olimpiyatın en küçük finalisti olan öğrencimiz Halid Yıldırım, ödül töreninde Tanzanya Milli Eğitim Bakanı Dr. Shukuru Kawambw, Tanzanya Büyük Elçimiz Ali Davutloğlu ve diğer devlet erkanı önünde hazırlamış olduğu projeyle şov yaparak, hem bakanın hem de Tanzanya basınının ilgi odağı oldu.” diyen Çakır, Büyükelçi’nin olimpiyatlarda öğrencilerin göstermiş olduğu başarıdan dolayı duygulandığını kaydetti.

Samanyolu Eğitim Kurumu olarak her yıl olimpiyatlara öğrenci gönderdiklerini ve başarılar elde ettiklerini ifade eden Çakır şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz her yıl bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alarak ülkemizi ve Eskişehir’imizi en iyi şekilde temsil etmektedirler. Oluşturduğumuz 'Samanyolu Proje Grubu' yıl boyunca disiplinli ve yoğun çalışmalar sonucunda derece almaktadırlar. Bu yarışma için öğrencilerimiz çok çalıştılar. Ben de tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: