Samanyolu Koleji, şiir dolu bir güne veda etti

Samanyolu Eğitim Kurumları ile Yağmur Dergisi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Samanyolu Şiir Akşamları programı, akşam...

Samanyolu Eğitim Kurumları ile Yağmur Dergisi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Samanyolu Şiir Akşamları programı, akşam saatlerinde şairlerin ve okurların buluşması ile son buldu. Cuma günü başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden programda şairler, okurlarıyla bir araya geldi; şiirlerinin okudu.

Samanyolu Eğitim Kurumlarının düzenlediği etkinliğe, Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özkan Turhan, şairler Ahmet Doğru, Mehmet Aycı, Ali Osman Dönmez, Bülent Gündoğan, Hasan Çağlayan, Hüdayi Can, Hüseyin Kaya, Kalender Yıldız, Ahmet Metin Şahin, Mustafa Uçurum, Mehmet Aycı, Sami Ünal, Seyit N. Erkal, Yaşar Beçene, Ziya Paşa Akyürek katıldı.

Reklam
Reklam

Yurdun dört bir tarafından programa katılan şairler sabah saatlerinde, Türk Şiirinin geleceği ve son durumu hakkında fikir alış verişinde bulundu. Okuyucuların da beğeni ile takip ettiği programın devamı, akşam saatlerinde Samanyolu Eğitim Koleji’nin konferans salonunda gerçekleşti. Programın bu bölümünde ise şairler, şiirlerini seslendirdi. Gecede, Neyzen Beşar Dikici ve Kanuni Yıldan Ergüzel de mini bir konser verdi. Yer yer duygusal anların yaşandığı salonda oluşan hava herkesi tesir altında bıraktı.

Programda konuşan Samanyolu Fen Lisesi Müdürü Soner Öner, Samanyolu Eğitim Kurumlarının bir taraftan bilimsel çalışmaları devam ederken diğer taraftan da kültür sanat edebiyat programlarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Düzenlen programın, dilin, kültür ve temel dinamiklerin kavratmak olduğunu ifade eden Soner Öner, milletlerin gücünün dille doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Program, şairlere plaket sunulması ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz