Samanyolu Koleji'nden annelere eğitim

Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu, 1. sınıf ve 6. sınıf öğrenci annelerine yönelik 'Anne...

Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu, 1. sınıf ve 6. sınıf öğrenci annelerine yönelik 'Anne Eğitim Programı' düzenledi. 40 kişinin katıldığı, 2 grup halinde yapılan ve 6 hafta boyunca gerçekleştirilen programda, katılımcılar, Adem Güneş’in 'Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar' isimli kitabını okudu.

Anne eğitim programını organize eden Okul Rehber Öğretmeni Hatice Aslan, eğitim süresince drama yöntemi, sunum yöntemi, oyunlar ve ödev yönteminin kullanıldığı programda, anne-baba tutumları ve aile içi iletişim becerilerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Aslan, annelere verilen eğitimle öğrencilerin başarılarının arttığını belirtti.

Reklam
Reklam

Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu Müdürü Şevket Yılmaz da gencin psikolojisini anlamanın, ona yardımcı olmanın ön şartı olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Gencin psikolojisini anlamalı, onlarla daha iyi iletişim kurmalı ve derslere nasıl motive edilebileceği konusunda onlara yardımcı olunmalıdır. Programda 1. olan Betül Göktaş’ı tebrik ediyor ve katılımcılara göstermiş oldukları ilgi ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Program sonucunda 1., 2. ve 3. olanlara kitap hediye edildi ve katılımcılara sertifika verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz