Samanyolu Liseleri Biyoloji Projelerini Yarıştırdı

Anadolu Özel Okullar Derneği (ANÖZDER), Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi kampüsünde ortaöğretim programındaki yeni yapılanmaya...

Anadolu Özel Okullar Derneği (ANÖZDER), Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi kampüsünde ortaöğretim programındaki yeni yapılanmaya paralel olarak ‘Liselerarası Biyoloji Yarışması’ düzenledi.
TÜBİTAK’ın desteklediği biyoloji branşında uygulamalı eğitim proje yarışmasının birincisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Teorik, pratik (deney) ve biyolojik aktivitelerle ilgili becerilerini sergileyen öğrencilerin yüksek performansları jüriyi zorladı. 9, 10 ve 11. sınıflarda her öğrencinin teorik ve deney sınavlarından aldıkları puanlar değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

Reklam
Reklam

DENEY VE SUNUM YAPTILAR

Pratik deney alanında dereceye giren 9. sınıflarda; Ankara Batıkent Samanyolu öğrencisi Ercan Avcı, Eskişehir Samanyolu Gülbahar öğrencisi İrada Mirjalolova, Kızılırmak Ankara Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri öğrencisi Pınar Fatma, 10. sınıflarda; Orhan Ankara Ahmet Ulusoy Lisesi öğrencisi İbrahim Yasir, Kayseri Kılıçarslan Liseleri öğrencisi Mehmet Ali Özer, 11. sınıflar kategorisinde Samsun Feza öğrencisi Merve Kökkülünk, Ankara Samanyolu Cemal Şaşmaz Lisesi öğrencisi Şeyma Nur Eral dereceye giren öğrenci ve okullar oldu.
Sunum yarışmasında ise farklı bir heyecan yaşandı. Öğrenciler, hazırlamış oldukları aktivitelerini jüriye sundu. Jüri üyeleri öğrencilerin birbirinden değerli projelerini seçmekte zorlandı. Bu alanda; Samanyolu Necip Fazıl öğrencileri Yasin Kurulay ve Mustafa Talha Aksanyar, Samanyolu Lisesi öğrencileri İbrahim İhsan Şahin ve Gökberk Açıkgöz, Samanyolu Lisesi öğrencileri Ahmet Taşkıran ve Alparslan Ünsal, Samanyolu Cemal Şaşmaz öğrencileri Rana Elbasan ve Tubanur Yıldız, Samanyolu Lisesi öğrencisi Murat Tüver Polatlı başarıları paylaştı.

Reklam
Reklam

“OKULDA TATLI BİR HEYECAN YAŞANDI”

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, yarışmayla ilgili değerlendirmesinde "Okulumuzda tatlı bir heyecan yaşandı. Öğrenciler okullarında yarışmaya günlerce hazırlanarak hem biyoloji bilgilerini hem de deneyle ilgili beceriler kazandılar. Bu süreç de okulumuzun laboratuarlarında da hummalı çalışmalar yapıldı. Dereceye giren öğrenciler 6 adet tablet bilgisayar ve 6 adet fotoğraf makinesiyle ödüllendirildiler. Yarışmanın öğrencilere ve okullara çok şey kattığını düşünüyorum. Bu nedenle okulumuz bu tür yarışmalara çok önem veriyor.” dedi.
Bu ve benzeri yarışmaların, öğrenci merkezli eğitim ve öğretime katkı yaptığını ve öğrencilerinde öğrenmeye karşı merak ve ilgisinin arttığı ayrıca, öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesine ortam hazırladığını belirten Yılmaz, “Bu nedenle Samanyolu Liseleri olarak "Liselerarası Biyoloji Yarışması'nın geleneksel hale gelmesi için hazırlıklar sürdürülmektedir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: