Samanyolu Öğrencisi Masa Tenisinde Türkiye'ye Ikincilik Getirdi

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında Türkiye’de başarılı sporcular da yetiştiren Samanyolu Eğitim Kurumları son yıllarda elde ettiği...

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında Türkiye’de başarılı sporcular da yetiştiren Samanyolu Eğitim Kurumları son yıllarda elde ettiği sportif başarılara bir yenisini daha ekledi.

Okulun öğrencilerinden Zabit Kürşat Çağlayan Fransa'da yapılan Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türkiye'ye ikincilik kazandırdı. Okul bünyesinde kurulan masa tenisi takımları Türkiye genelinde yapılan müsabakalarda rakiplerini geçerek Avrupa'da mücadele etme hakkını kazanmıştı.

Okulların yıllardır masa tenisine yaptığı yatırım, 27 Ekim - 03 Kasım 2012 Tarihlerinde Fransa'nın Pays De La Loire kentinde düzenlenen İNAS Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda karşılığını verdi. Türkiye'yi temsilen mücadele eden Özel Samanyolu Anadolu Lisesi öğrencisi Zabit Kürşat Çağlayan tek ve çift erkeklerde Avrupa 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

Milli forma altında elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çağlayan, “Başarımda antrenörlerimin ve okulumun desteklerinin büyük payı var. İlerleyen dönemlerde de inşallah başarılı sonuçlar almaya devam edeceğiz.” dedi.

Samanyolu Eğitim Kurumları'nın sporu destekleyen ve yetenekli sporcuları Türk sporuna kazandırmayı amaçlayan bir kurum olduğunu belirten Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, “Samanyolu Eğitim Kurumları sanatsal ve sportif etkinliklerle de kendisini ifade edebilen, okulunu ve ülkesini üst düzey yarışmalarda en iyi şekilde temsil eden bireyler yetiştirmeyi hedefliyor." diyerek şunları söyledi:

"Masa tenisinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde takımlar oluşturduk. Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, Özel Batıkent Samanyolu Ortaokulu, Özel Yüksel Sarıkaya Ortaokulu ve Özel Nurettin Topçu Ortaokulu erkek takımlarımız Türkiye şampiyonası gurup elemelerinde kendilerinden yaşça daha büyük olan rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler. Amacımız basketbolda uyguladığımız profesyonel yapıyı masa tenisinde de oluşturarak Türk sporunu desteklemektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: