Samanyolu Ümit'ten olimpiyat başarısı

Eskişehir Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu, 18 ülkenin katılımıyla Tanzanya'da düzenlenen Uluslararası InfomatrixAfrica Bilgisayar Proje Olimpiyatı'nda...

Eskişehir Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu, 18 ülkenin katılımıyla Tanzanya'da düzenlenen Uluslararası InfomatrixAfrica Bilgisayar Proje Olimpiyatı'nda altın ve gümüş madalya kazanarak dünya birinciliği ve ikinciliğini elde etti.

Olimpiyatlar, Tanzanya Milli Eğitim Bakanlığı, Tanzanya Teknoloji Enstitüsü ve Darüsselam Üniversitesi'nin desteği ile 1 -5 Mart tarihleri arasında Darüsselam kentinde gerçekleştirildi. 5 farklı kategoride düzenlenen olimpiyatta Eskişehir Özel Samanyolu Ümit öğrencisi Ömer Durukan Öztürk, 'Robotics' kategorisinde hazırladığı 'Sumo Robot' ile altın madalya, 'Computer Art' kategorisinde hazırladığı 'Hoşgörü İklimi' isimli projesiyle de gümüş madalyaya layık görüldü. Başarılı olan öğrencilere madalyaları Tanzanya Milli Eğitim Bakanı ve Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi'nin de katıldığı bir törenle takdim edildi.

Reklam
Reklam

Özel Ümit İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Çetin, altın ve gümüş madalya alarak Türkiye'yi ve Eskişehir'i en iyi temsil etmeyi başaran öğrenci Öztürk'ü ve proje danışman öğretmeni Engin Çakır'ı tebrik etti. Başarılarının tesadüfi olmadığını belirten Çetin, "Öğrencimizin bu başarısı okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve velilerin katkılarıyla oluşmuştur. Bu başarıla katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz