Şam'daki Patlama

İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, Şam'da meydana gelen ve aralarında savunma bakanının da bulunduğu üst düzey yetkililerin öldüğü patlamayla,

İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, Şam'da meydana gelen ve aralarında savunma bakanının da bulunduğu üst düzey yetkililerin öldüğü patlamayla, "Esed rejimini düşeceği" konusunda ümitlendi.

Olayı dün televizyondan ve yakınlarından öğrenen Suriyeliler, asıl bayramı eve döndüklerinde yapmayı umut ettiklerini ifade etti.

Suriye'nin İdlip kentinden Türkiye'ye gelen, eşi ve iki çocuğuyla 4 aydır çadır kentte kalan Nasif Sirmeni (28), tercüman aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sevindik ama eksik sevindik. Ne zaman Beşşar Esed düşer, memleketimize geri döneriz; o zaman tam sevineceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

İlk etapta duyduklarına inanamadıklarını ifade eden Sirmeni, "Haberleri izleyip doğru olduğunu öğrenince ağladık, sevinç gözyaşları döktük. Kadınlı, çocuklu toplanarak Esed aleyhine sloganlar attık" diye konuştu.

Sirmeni, Esed'in düşeceği konusundaki ümitlerini kesmediklerini, Esed'in ölmüş olma ihtimalinin dahi bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: