SAMED Üyelerinden Müftü Öztürk'e Kutlama Ziyareti

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi Başkanı ve İl...

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ü ziyaret etti. SAMED üyeleri vakfın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Ziyarette konuşan Müftü Hayrettin Öztürk, vakfın misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Öztürk, toplumun değişik kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının varlığının demokratik toplumun bir belirtisi olduğunu ve buna en güzel örneklerden birisinin de SAMED olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Farklılıkların bir ülke için zenginlik olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti: "Allah (cc) hiçbir şeyi aynı yaratmamıştır. İki kum tanesi bile birbirinden farklıdır. Farklılıklarda rahmet vardır, ayrı bir güzellik vardır. Ancak bu farklılıklar bizleri tefrikaya düşürmemeli. Tefrikayı kabul edemeyiz çünkü Allah(cc) ayetleriyle bunun olmaması konusunda Müslümanları uyarmaktadır, men etmektedir. Biz insanlığı kardeşliği, güzelliğe, birlik ve beraberliğe çağıran kurtuluşa davet eden Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) ümmetiyiz. Bize düşen o yolda olmak, onun gibi davranmaya çalışmaktır. Böyle günleri vesile kılarak yapılan ziyaretler, ülkemizde hoşgörü ve kardeşlik ilişkilerini geliştirme açısından son derece önemli. Ayrıca toplumun değişik kesimlerinin Vakfımızdan ve Diyanet İşleri'nden beklentilerinin bilinmesi açısından da bir fırsat oluşturuyor. Bu ziyaretlerin çeşitliliğinin ve sayısının artmasını arzu ediyorum.”

SAMED Başkanı Muhsin Bayrak ise “Vakfın amaç edindiği, hem ülkemiz hem de dünya insanlığı adına yüce yaratıcının yarattığı istikamette yaşanılan ve yaşanılabilen bir dünya ile insanlık için bunca güzel çalışmalara imza atan Türkiye Diyanet Vakfı’nın 38’nci kuruluş yıldönümünü kutlarız. Allah (cc), Türkiye Diyanet Vakfının ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetlerinin istenilen gayeye erişmesinde ve hep o noktada muhafaza edilmesinde yardımcıları olsun ve muvaffakiyet nasip etsin.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: