SAMEDER 'aile içi iletişim' semineri düzenledi

Mardin Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından düzenlenen “aile içi iletişim” semineri büyük ilgi gördü. Atatürk...

Mardin Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından düzenlenen “aile içi iletişim” semineri büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedi Omay, Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş ve vatandaşlar katıldı.
Konferansın açılışında konuşan SAMEDER Başkanı Yusuf Baygit, sağlık mensupları ile ilgili birçok derneğin olduğunu, amaçlarının bunlarla rekabet ortamı oluşturmak olmadığını söyledi. Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu doktoru, eczacısı, diş hekimi, hemşiresi ve diğer birçok sağlık mensuplarının bu bütünün bir parçasını oluşturduğunu düşünerek mesleki ve toplumsal sorunların birlikte çözmek adına güzel bir ortam hazırlamayı amaçladıklarını belirten Baygit, "Bu amaçla sağlığın toplumun temel yapısı olan aileden başlaması gerektiğine inanarak, sağlıklı bir aile modeli nasıl olmalıdır sorusunu kendimize sorduk. Aile bireylerinin birbirlerine saygı, sevgi ve güven duydukları, birbirlerini anlamaya çalıştıkları, sağlıklı bir iletişim kurabildikleri ve empati becerilerinin yüksek olduğu ortamın sağlandığı aileyi, sağlıklı bir aile olarak gördüğümüz için bu konferansı düzenlemeyi uygun bulduk." dedi.
Evlilikte mutlaka bir aile anayasası olması gerektiğini belirten Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Öğretim görevlisi Doç. Dr. Selim Uzunoğlu ise, Bugün bir otomobil alıp yola çıktığınızda sizi durdurup ehliyetiniz var mı? diye soruyorlar. Fakat evlenmek için müracaat edenlere kimse evlenme ehliyetin var mı diye sormuyor." diye konuştu.
Aile içi meselelerde eşlerin birbirleriyle konuşması ve birbirlerini dinlemesi gerektiğini vurgulayan Kuzu, anlamanın iki taraflı olmasının önemine değindi. Erkek ve kadının birbirlerini anlamaya çalışmıyorsa iletişimden söz etmenin mümkün olmadığını kaydeden Dr. Kuzu şunları söyledi:
"Burada eşlerin birbirini anlamaları sadece söylenen sözleri anlamak değildir. Sözün arkasındaki duyguların düşüncelerin anlaşılması tasavvur edilmesi gerekiyor. Gerçek anlamda samimiyetle eşler birbirleri ile konuşuyor, birbirini dinliyorsa o zaman sağlıklı bir iletişim var demektir. Eşler, anlaşamadıkları meselelerde konuşurken nefislerini, kendi çıkarlarını bir kenara iterek hakikatin sözcüsü olmaları gerekiyor. Aile içi iletişimin dört ana etkeni vardır. Bunlar dinleme, anlama, empati ve istişaredir. Empatiyi kuran eşlerin sorunları tamamen ortadan kaldırabilmek için Hz. Peygamber (SAV)'in sünneti olan istişareyi yapması gerekir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz