SAMEDER üyeleri Madagaskar'da şifa dağıtacak

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) mensubu bir grup doktor, çeşitli sağlık taraması, ameliyat ve sünnet yapmak...

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) mensubu bir grup doktor, çeşitli sağlık taraması, ameliyat ve sünnet yapmak üzere Madagaskar’a gitti. Dernek üyeleri tarafından Ankara’dan uğurlanan 11 doktor ve 5 sağlık çalışanı10 gün boyunca Madagaskar'da kalacak. Sağlık taraması, ameliyat ve sünnetin yanı sıra Türk Hekimler Madagaskar’da sağlık çalışanlarına eğitim seminerleri verecek.
Organizasyon Başkanı Engin Yılmaz, bu seyahat için yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını vurgulayarak, ‘’Madagaskar’a sağlık taraması ve sağlık çalışanları için eğitim çalışması yapacağız. Toplam 16 kişi gidiyoruz, 11 doktor arkadaşımız bize katılıyor. Bazı ameliyatlar yapacağız, 500 sünnet yapmayı hedefliyoruz. Gönüllülük esası olduğu için bir araya gelmekte pek zorlanmadık. Hatta daha kolay oldu gönüllü arkadaş bulmakta zorlanmadık. Türk insanını bu tür hareketlerde ne kadar candan hareket ettiğini bir kez daha görmüş oldu.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz