Sameder'den Sağlıkta Şiddete Tepki

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Önder Önem ve dernek...

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Önder Önem ve dernek üyeleri, hasta yakınları tarafından şiddetli saldırıya maruz kalan Dr. Tekin Müjde’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Son günlerde artan doktora şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine getirilen hastayı muayene etmeye çalışırken, Dr. Tekin Müjde hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldı. SAMEDER Yönetim Kurulu ve Üyeleri Dr. Tekin Müjde’yi yalnız bırakmadıklarını gösterdiler.

Reklam
Reklam

Mesleki bilgi ve birikimini, kültürel değerleriyle bütünleştiren, yaşam kalitesi yüksek, ulusal ve uluslararası düzeyde fayda ve paylaşımı ön planda tutan çağdaş bireylerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan SAMEDER’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Önder Önem, görevi başında bir memura fiziki şiddetin kabul edilemeyeceğini, şiddete uğrayan kişinin, insanların yardıma en muhtaç olduğu bir durumda onlara özveri ile yardım eden bir hekim olduğunda ise bu davranışın affedilemez olduğunu söyledi.

Op, Dr. Önder Önem ”Sağlıkta şiddetin artması, üzerinde ciddiyetle araştırılması gereken bir sosyal olgudur” diyerek, konuyla ilgili hazırlamakta oldukları projeyi de anlattı. Önem, proje ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“Biz, bu bağlamda derneğimizin de bağlı olduğu Güneydoğu Anadolu Uluslar arası Sağlık Federasyonu (GUSAF) olarak 2012 yılında Gaziantep’te sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili bir çalıştay yaptık ve somut çözüm önerileri sunduk. Şu anda da başka bir projeye hazırlanmaktayız. Bu projede, Avrupa ülkelerinde sağlıkta şiddetin durumu, hasta hekim ilişkisi ve hekimlerin sosyal yaşantıları gibi konular yer almaktadır. Umarım bu ve benzeri çalışmalar artar ve halkımız bilinçlendirilir. Bu işi eğitimle aşabileceğimizi düşünüyorum. Doktora şiddet ancak eğitimle önlenebilir. “

Reklam
Reklam

Son olarak, dernek üyesi Dr. Turgay Öngel, GUSAF’ın Gaziantep’te yapmış olduğu

’Hekimler Şiddet Görmesin’ çalıştayı sonrası yayınlanan kitapçığı Dr. Tekin Müjde’ye verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: