Samet Aybaba: Planlarımız Uzun Vadeli Başarı Yakalamaktır

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, planlarının uzun vadeli başarı yakalamak olduğunu söyledi. BJK TV’de yayınlanan...

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, planlarının uzun vadeli başarı yakalamak olduğunu söyledi.
BJK TV’de yayınlanan ‘Konuşan Beşiktaş’ programına katılan Aybaba, Beşiktaş’ı takip eden basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Siyah-beyazlı takımda son haftalarda ard arda gelen sakatlıklardan dolayı yapılan eleştiriler için tecrübeli teknik adam, Beşiktaş’ın sağlık ekibinde büyük bir değişimin yaşanmadığını belirterek, “Sağlık ekibi sponsorluğa bağlı. Bu ekibin başında Ömer Taşer var. Bir önceki dönemden kalan arkadaşlar ile çalışıyoruz. Ekipte bu sezon büyük çaplı bir değişim yaşanmadı. Sadece doktorumuz değişti İsmail Başöz göreve geldi. Selçuk Erdoğan ve Ersin Aka’yı biz getirdik ve onlarla çalışıyoruz.” diye konuştu.
Devre arasında transfer yapmanın zorluklarına vurgu yapan Samet Aybaba, şunları ifade etti:
“Devre arası transfer yapmak çok zordur. Özellikle de ekonomik anlamda maliyet çok yüksektir. Takımlar iyi oyuncularını başkalarına vermezler. Biz de yola bu noktadan çıktık. Gökhan Süzen’i geleceğe yönelik olarak aldık. Sezon başında bu transfer olmamıştı. Dentinho’nun transferinde Lucescu’dan çok katkı sağlayacak bir oyuncu olduğunu ve Beşiktaş’a fayda sağlayacağı bilgisini aldık. Oyuncu gelmeden önce bir çok şeyi göz önüne alıyoruz ve yöneticilerimize bildiriyoruz. Onlar da transfer için gereken çalışmayı yapıyorlar.”

Reklam
Reklam

TAKIMDAKİ TÜRK OYUNCU SAYISINI ARTTIRMAK İSİTYORUZ

Transferde uzun bir planlama içinde olduklarını kaydeden tecrübeli adam, gelecek yıla yönelik transfer çalışmalarını da mart ayına kadar bitirmek istediklerini vurguladı. Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Uzun vadeli scouting çalışmaları yapıyoruz. Bir çok oyuncu izliyoruz ve raporlarını alıyoruz. 5-6 aylık bir planlama değil uzun vadeli düşünüyoruz. Türk oyuncu sayısını yükseltmeyi hedefliyoruz. Arkadaşlarımız gurbetçi oyuncuları da izlemeye gidiyorlar ve araştırma yapıyorlar. Pozisyonları söylüyoruz ve uygun oyuncu tiplerini rapor halinde getiriyorlar. Önümüzdeki sene ile ilgili transfer çalışmalarını Mart ayında bitirmeyi hedefliyoruz.”
Takımın başına geçtiği zaman medyada yer alan ‘Beşiktaş küme düşmemeye oynar, Beşiktaş bir şey yapamaz’ haberlerine göndermede bulunan Aybaba, “Sezon başında takımın başına geçtiğimde Beşiktaş küme düşmemeye oynar, olumlu bir şey yapamaz, fazla bir şey beklemeyin diyorlardı. Şu an Türkiye’nin en çok gol atan ve beğenilen takımıyız. Son 10 – 20 yılda bu kadar talihsiz şeyleri hiç bir takım yaşamamıştı. Maç içinde hatalarımız da olabilir, oyuncularımızın da bazı hataları olabilir. Takımımız sezon başında yaşanan zorlukları aşabilmek için çok çaba gösterdi diyebilirim.” diye konuştu.
Takımın aldığı başarılar neticesinde bir anda Beşiktaş’tan beklentilerin yükseldiğini vurgulayan Beşiktaş'ın Teknik Direktörü, sözlerine şöyle devam etti:
“Sezon başındaki beklentileri yükselttik. Kırılgan bir takımımız da var. Kaybedince takım olarak düşüş yaşıyoruz ama bu iyi bir şey. Takım hiç bir şey hissetmezse bu daha kötü. Gizli hedefimizi çok söylem haline getirmemeliydik. Takımda bazı şeyler yeni yapılanıyor.”
Aybaba, takımın hucüm bölgesinde göstermiş olduğu coşkuyu savunmaya yansıtamamasından da şikayet etti.
Öte yandan forvet hattındaki sakatlıklardan dolayı Sanica Boru Elazığspor maçında ileri uçta kimin forma giyeceğinin sorulması üzerine başarılı teknik adam, “Bu bölgede oynayan oyuncularımız maalesef sakat. Yeni transferimiz Niang’ın da ilk onbirde forma giymesi zor görünüyor.” diye cevapladı.
TRANSFERDE KULÜBÜ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ
Takıma yapılacak transferlerde kulübün mali yapısını düşünmek zorunda olduklarına vurgu yapan Samet Aybaba, şunları kaydetti:
“Beşiktaş’ın 400 trilyon borcu var, biz de böyle daha fazla transfer yapabilirdik. Ama biz planlayalım ve alt yapıdan gelen oyuncular ile sistemi kuralım ve bir kaç yabancı alarak başarı sağlayalım. Bizim planımız bu. Bu şekilde hem ekonomik hem de sportif anlamda başarı sağlayabiliriz.”
Takımdaki yabancı oyuncuların hepsinden memnun olduğunu dile getiren Samet Aybaba, ancak sezon sonunda bu sayının 6’ya ineceği de ifade etti. Aybaba, ara transfer döneminde kendilerinden istenilen Escude ve McGregor’un takımdan gitmesine izin vermediklerini de açıkladı.
Samet Aybaba, takım olarak bir planlama yaptıklarını ve uzun vadede başarıyı yakalamak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Şampiyonluk eşiğinin bu kadar uzun olmasını istemiyoruz. Planımız oturmuş bir kadro ve ekip ile uzun vadeli bir başarı yaratmak. Üst üste 3 - 4 yıl şampiyonluk amaçlıyoruz.”

Reklam
Reklam

OLİMPİYAT STADINDA OYNAMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
İnönü Stadı’nını yıkıldığı zaman Beşiktaş maçlarını nerede oynayacak sorusuna ise Aybaba, şu cevabı verdi:
“İnönü Stadı yıkıldığında ya Türk Telekom Arena ya da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynamak istiyoruz. Olimpiyat Stadı’nda oynamayı düşünmüyoruz. Ambiyans ve futbol oynama koşulları açısından Olimpiyat’ı istemiyoruz."

FERNANDES’İN TRANSFERİ
Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş’ın yıldız oyuncularından Manuel Fernandes hakkında çıkan transfer haberleri içinse, “Eğer Fernandes’e iyi bir teklif gelirse daha iyisini alabileceksem satılmasını isterim.” diye cevapladı
Daha önce değişik takımlarda görev yaparken ‘Keşke Beşiktaş’ı çalıştırsam’ dediğini açıklayan Samet Aybaba, “Uzun zamandır "Keşke Beşiktaş’ı çalıştırsam" diyordum. Mesela Bursaspor’u çalıştırırken Beşiktaşlı olduğum için çok tepki alıyordum. Tribünler “Beşiktaş’a git sen” dedikçe içimden "İnşallah" diyordum. Beşiktaş’ın daha çok parası olsaydı tabii ki yabancı teknik direktör ile çalışmayı planlarlardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz