Samgaz'ın Tesisat Kontrolleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından doğal gaz dağıtım firmaları uyarıldı ve geriye dönük tesisatların kontrolünün...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından doğal gaz dağıtım firmaları uyarıldı ve geriye dönük tesisatların kontrolünün yapılması zorunluluğu getirildi.

Bu bağlamda; Samsun'a doğal gaz arzını sağlayan SAMGAZ, Türkiye’de son zamanlarda, özellikle kış aylarında yaşanan doğal gaz bağlantılı üzücü olayların Samsun’da da yaşanmaması için, 2010 yılına kadar doğal gaz arzı sağladığı abonelerinin doğal gaz tesisat kontrolüne devam ediyor.

SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras yaptığı açıklamada, "Çevreci, ekonomik ve güvenilir olan doğal gazı tercih noktasında azami özen gösteren abonelerimizin, doğal gaz tesisatlarını yaptırırken ve kullanırken de aynı özeni göstermeleri, periyodik kontrollerini yaptırmaları can ve mal emniyetinin korunması için önem arz etmektedir. Hizmet sürecimizde insan sağlığını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek tüm riskleri azaltmayı; çalışanlarımızı, abonelerimizi ve toplumu bilinçlendirmeyi asli işimizin ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmekteyiz. Görevimiz; güvenli doğal gaz arzını sağlamak, devamında da güvenli tesisatın ve güvenli doğal gaz tüketiminin gerçekleştirilmesini kontrol etmektir" dedi.

Reklam
Reklam

Murat Aras açıklamalarına şöyle devam etti: “Periyodik kontrol sürecimiz aşağıdaki hususlar doğrultusunda devam etmektedir. Periyodik kontrol listeleri ilk doğal gaz arzı sağlanan abonelerimizden başlayarak oluşturulmaktadır. Periyodik kontrol listesinde yer alan abonelerimize, periyodik kontrol tarih ve saati belirten ihbarname gönderilmektedir. Şirketimiz tarafından belirlenen saatte; abonelerimizin mülkünde, şirketimizin teknik kalifikasyona sahip ekibi tarafından tesisat kontrol işlemi gerçekleştirilmektedir. Tesisatın uygun görülmesi durumunda doğal gaz kullanımına devam edilmektedir. Tesisatın uygun görülmemesi durumunda ise doğal gaz arzı durdurulup, abonelerimize yetkili periyodik kontrol bakım firmaları aracılığıyla tesisat tadilatı yaptırması gerekliliği bildirilmektedir. Yetkili firma tarafından uygun hale getirilen doğal gaz tesisatı için firma tarafından periyodik kontrol randevusu talep edilecek; şirketimiz tarafından aynı güne veya bir sonraki işgününe randevu verilerek kontrol işlemi tekrar gerçekleştirilecektir. Ekiplerimiz tarafından, sol üst kısmında abone adı ve abone numarası, periyodik kontrol randevu tarih ve saati yazılı olan periyodik kontrol ihbarnameleri, abonelerimizin adreslerine, doğal gaz açma sırasına göre A4 ebadında gönderilmektedir."

Reklam
Reklam

Kontrollerde, doğal gaz tesisatlarının, yakıcı cihaz bağlantılarının, baca bağlantı ve atışlarının SAMGAZ İç Tesisat Teknik Şartname hükümleri ile mer'i mevzuat hükümlerine uygunluğunun tespitinin yapıldığını, uygun olmaması durumunda da doğal gaz arzının durdurulduğunu ifade eden Aras, "Abonelerimizin doğal gaz tesisat kontrolüne izin vermemesi veya periyodik kontrol saatinde evde olunmaması durumunda ise doğal gaz arzı tedbir amaçlı re'sen durdurulmaktadır” şeklinde konuştu.

Yetkisi olmayan kişilerin Samsun'da dolaşarak doğal gaz tesisatı yapmaya çalışmakta ve doğal gaz abonelerini mağdur etmekte olduğunu belirten Murat Aras, güvenlik açısından risk teşkil eden durumlarda, doğal gaz arzı durdurulan doğal gaz abonelerinin, tesisat kontrol ve tadilatlarını SAMGAZ tarafından yetkilendirilen periyodik kontrol firmalarına yaptırmalarının çok büyük önem arz ettiğini; mevzu bahis olan yetkili periyodik kontrol firmalarının ise SAMGAZ'ın kurumsal internet sitesi olan 'www.samgaz.com.tr' adresinde yayınlandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Doğal gaz tesisatlarında can ve mal güvenliğini tehdit eden bütün unsurların önüne geçilmesi için azami gayret gösterildiğini ve mücadele edildiğini söyleyen Aras, "Kontrolleri gerçekleşen abonelerimizin, periyodik kontrol sürecinde göstermiş olduğu ilgiye ve alakaya teşekkür eder, periyodik kontrol süreci başlayacak olan diğer abonelerimizin de güvenlikleri için aynı özveri ve gayreti göstermelerini istirham ederiz. Konu hakkında detaylı bilginin 444 1 187 numaralı telefonumuzdan öğrenebileceği hususunu da saygılarımızla rica ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: