Samgiad’dan Rektör Akan’a Ziyaret

SAMGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özden, Genel Sekreter Cem Güngörsün, Sayman Uğur Gökçe ve Yönetim...

SAMGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özden, Genel Sekreter Cem Güngörsün, Sayman Uğur Gökçe ve Yönetim Kurulu Üyemsi Savaş Gömeç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret etti.

Ziyarette ekonomik konjonktür değerlendirmesi yapan Başkan Özden, SAMGİAD olarak her zaman halk ile üniversiteler arasında bir köprü olmayı kendilerine görev addettiklerini söyledi. SAMGİAD'ın amacı, misyon ve vizyonundan bahseden Başkan Özden, her zaman eğitime önem veren bir dernek olduklarını, bu nedenle OMÜ ile birlikte projeler yapmak istediklerini, bunun ilk adımının da ‘İnsan Kaynakları (İK)’ projesi ile atıldığını dile getirdi. İK projesi hakkında Akan'a bilgi veren Başkan Özden, “Samsun Genç İş Adamları olarak; toplumsal gelişimimize katkı sağlamak üzere şehir, bölge ve ülke ölçeğinde kalkınmanın tüm aktörlerini oluşturan her türlü yapı ve işbirliği projelerini geliştirmeye yönelik faaliyetleri ile ‘Biz de Samsun için varız’ diyebilmiş, OMÜ-ÜSİGEM projesini kağıt üzerinde bırakmamıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SAMGİAD Başkanı Levent Özden konuşmasına şöyle devam etti: “OMÜ-ÜSİGEM İK projesi ile katıldığımız seminerde insan kaynakları bölümünde okuyan arkadaşlarımıza iş imkanı sağlamak istediğimizi belirtmiştik. Bu sözümüzün arkasında durarak, iş yemeğimize İK bölümünden mezun olup iş arayan arkadaşlarımızı davet ederek, üyelerimize CV’lerini dağıtmalarını sağladık. Özellikle İK bölümünü birinci ve ikinci olarak bitirmiş arkadaşlarımızın, üyelerimizce istihdam edilmesine ön ayak olduk. Başta Pegasus Medikal, Afilli Rest. ve Star Cam Mozaik olmak üzere üyemiz olan işletmelerce, bu öğrencilerin iş hayatına atılmalarına imkan sağlanmıştır. Bu birlikte yapmak istediğimiz projeler için bir başlangıç olmuş oldu.”

Halihazırda bu tür eğitime destek veren birçok projelerinin olduğundan da bahseden Başkan Özden, “Derneğimize verilecek tüm görevler için bir telefon kadar yakınınızdayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun ve eğitim sorunları üzerine sohbete devam Prof. Dr. Hüseyin Akan, 10 yıl öncesinde OMÜ'nün bulunduğu yer ile şu anki durumunu değerlendirdi. Her zaman zor olanı, ‘olmaz’ denileni olur hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Rektör Akan, kısa zamanda inşaatını bitirmeye çalıştıkları OMÜ İlköğretim Okulu projesinin de bunlardan biri olduğunu, OMÜ adına yakışır büyük ve çok derslikli bu ilköğretim okulu ile kaliteli eğitime örnek olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Hüseyin Akan ayrıca, SAMGİAD’ın eğitime verdiği önemi takdir ile takip ettiklerini, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: