Sampi'den yatırımcı adaylarına teşvik indirimi

Sampi, Türkiye ekonomisini sarsan ekonomik kriz nedeni ile yatırım yapmaya çekinen girişimcilere destek olarak franchise bedelinden vazgeçiyor.

1989 yılından bu yana hizmet veren ve Samsun Pidesini marka haline getiren SAMPİ, franchise satın almak isteyen ilk 50 yatırımcı adayından 25 bin Dolar olan franchise bedelini talep etmiyor.

KRİZ DÖNEMİNDE YATIRIMCILARI HAREKETE GEÇİRECEK

2008 yılının ikinci yarısı itibari ile yoluna Metro Şirketler Grubu gücüyle devam edecek olan Türkiye'nin ilk pide markası SAMPİ, 17 franchise noktası bulunan markayı 2010 yılı sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında 100 franchise noktasına ulaşmasını planlıyor. Yüzde yüz büyüme hedefleyen marka, hem Türkiye'nin 2008'de ortaya çıkan mevcut ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak yatırımcıya destek olmak hem de bayii ağını hızla genişletmek adına, markanın franchise sistemi ödeme koşullarını değiştirdi. Sampi Genel Müdür Yardımcısı Melih Başara sistemdeki değişikliği anlatırken, "Sampi ailesine katılmak isteyen ancak parasını cebinde tutan yatırımcıları harekete geçirmek için ilk 50 adaydan 25 bin Dolar olan bedeli talep etmiyoruz. İşletme bedelinin içinde isim hakkı ve how-know dışında personel alımından, promosyon malzemesi teminine, personel eğitimine kadar Sampi'nin üstlendiği birçok görev bulunuyor. Bizim isteğimiz yatırımcının cebindeki parayı alıp kenara çekilmek değil, onunla birlikte kazanarak markaya yatırım yaparak büyümek" dedi.

Reklam
Reklam

Sampi 3 çeşit lokasyonda bayilik veriyor, bunlardan ilki alışveriş merkezleri; food courtlarda minimum 60m2 dükkânlar… İkinci lokasyon ana caddelerde minimum 120 m2 restoranlar, üçüncüsü ise 60-70m2 evlere servis üniteleri.

Franchise sistemiyle Türkiye'nin tüm şehirlerine yayılmayı planlayan Sampi'nin franchising koşulları işletmeci adaylarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Sampi bayiliği verdikten sonra da gerçekleştirdiği denetlemelerle tüm şubelerinde kalite standardını aynı düzeyde tutuyor. Sampi, ekonomik çalkantıların yaşandığı bu dönemde, planlarını öteleyen yatırımcıların düşük yatırım maliyetleri ve yüksek kar marjları ile iş sahibi olmalarını kolaylaştırıyor.