Şampiyon Barça!

İspanya Futbol Ligi La Liga'nın 36. haftasında lig ikincisi Real Madrid deplasmanda Villarreal ile 3-2 mağlup olunca lider Barcelona şampiyonluğunu ilan etti.

20 takımlı La Liga'da bitime 3 hafta kala Barcelona'nın 8 puan gerisindeki Real Madrid, milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal'e 3-2 mağlup olarak şampiyonluk şansını kaybetti. Bu sonuçla bir maç eksiğine rağmen Katalan ekibi Barcelona La Liga'daki 19. şampiyonluğunu elde etti.

Villarreal 17. dakikada Pires ile 1-0 öne geçerken, bu gole 47. dakikada Van der Vaart karşılık verdi. 62. dakikada bu kez Cani evsahibi bir kez daha öne geçirirken, 88. dakikada Higuain tekrar eşitliği sağladı. Maçın sonucunu belirleyen gol ise 90. dakikada Capdevila kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu sonuçla Villarreal Şampiyonlar Ligi şansını son iki haftaya taşırken, Real Madrid 78 puanla 2. sırada kaldı.

BARCELONA'NIN ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARININ BİLANÇOSU: 51 HAFİF YARALI, 65 GÖZALTI

İspanya 1. Futbol Ligi'nde bu sezon şampiyonluğunu ilan eden FC Barcelona'nın taraftarlarının yaptığı kutlamalarda 51 kişi hafif yaralanırken, çıkan şiddet olaylarında 65 kişi gözaltına alındı.
Ligin bitimine 2 hafta kala Real Madrid'in deplasmanda Villarreal'e 3-2 yenilmesi sonrası, Barcelona daha bu haftaki maçını oynamadan lig şampiyonluğunu garantiledi. Barcelona kentinin ünlü Katalonya Meydanı'nda toplanan yaklaşık 15 bin taraftar sabah 06.00'ya kadar kutlama yaptı. Ancak bazı grupların çevreye zarar vermesi sonucu polis müdahale etmek zorunda kalırken, taraftarlar ellerine geçen herşeyi polise atmaya başladı ve yaşanan arbedede hafif yaralanmaların olduğu ve çevredeki bazı dükkanların zarar gördüğü belirtildi.
Barcelona'da 40, Katalonya bölgesinin diğer yerleşim yerlerinde ise 25 kişinin gözaltına alındığını açıklayan polis, gözaltına alınanlardan 4'ünün reşit olmadığını duyurdu.
Barcelona'nın hafta içinde Kral Kupası'nı kazanmasının ardından da benzer olaylar çıkmış 45 kişi gözaltına alınmıştı. Kral Kupası kutlamalarında 30 yaşındaki bir genç kazayla köprüden düşerek ölmüştü.

Reklam
Reklam