Şampiyon Damacılar Destek Bekliyor

Kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye genelinde bugüne kadar düzenlenen yarışmalarda şampiyonluğun yanı sıra çeşitli dereceler elde...

Kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye genelinde bugüne kadar düzenlenen yarışmalarda şampiyonluğun yanı sıra çeşitli dereceler elde eden Adanalı damacılar ilgisizlikten yakınıyor.

Dernek lokali için yer ve sponsorluk konusunda Adana Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarından destek beklediklerini kaydeden damacılar, “Satranç gibi bir zeka oyunu olan ve Osmanlı’dan günümüze kadar gelen dama, Adana’da kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Damayı öğretecek gençler bulamıyoruz. Değişik semtlerde ve dağınık şekilde faaliyet gösteren dama severleri bir çatı altında toplamak istiyoruz. Ancak, çoğumuz emekli olduğumuzdan mali imkanlarımız buna elvermiyor. Lokal temin edildiğinde, atalarımızdan miras kalan bu zeka oyununu oynayacak gençler yetiştirmemiz de mümkün olacaktır. Bu konuda belediye başkanlarımızdan duyarlılık ve yardım bekliyoruz” diye konuştular.

Reklam
Reklam

2007’de bir grup damaseverin çabası ile kurulan Adana Damacılar Derneği’nin şu anda fiilen faaliyet göstereceği, dama oynanacak bir lokalinin bulunmadığına dikkat çeken dernek başkanı Sabit Önal, “Bursa Mustafa Kemal Paşa Belediyesi, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Aydın Nazilli Belediyesi, Manisa Turgutlu Belediyesi yıllardır sponsorluk görevi üstlenerek Türkiye genelinde dama şampiyonaları düzenliyorlar. Adanalı damacılar olarak zor şartlarda buralardaki yarışmalara katılıyoruz. Her yarışmada bize, Adana’da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin neden bu tür organizasyonlar üstlenmediğini ve damacılara destek vermediğini soruyorlar. Doğrusu onlara cevap vermekte zorlanıyoruz. Temennimiz, sesimize artık kulak verilmesi ve daha rahat, sağlıklı koşullarda faaliyet göstermemiz için destek sağlanmasıdır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nce düzenlenen ve ülke genelinde 95 yarışmacının katıldığı dama şampiyonada Adana’dan İmdat Durmaz’ın 4. olduğunu belirten Önal, önümüzdeki günlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye başkanlarından randevu alarak sorunlarını aktaracaklarını, lokal ve sponsorluk için yardım talep edeceklerini ifade etti. Önal, dama federasyonu kurulması yolunda ülke genelinde bazı çalışmalar olduğunu da dikkat çekerek, “Federasyon kurulma çalışmalarında Adanalı damacılar olarak işin içinde olabilmemiz, Adanamız’a önemli avantajlar sağlayacaktır. Dama konusunda üzerimizdeki ölü toprağının atılmasını diliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz