Şampiyon Demir’den, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne Mektup

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İstanbul'un da ev sahipliği için aday olduğu 2020 Olimpiyatları programından güreşin...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İstanbul'un da ev sahipliği için aday olduğu 2020 Olimpiyatları programından güreşin çıkarıldığını açıklaması büyük yankı buldu. IOC'ye tepki gösterenler arasında olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir de yeraldı.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmuş olan Mahmut Demir, alınan bu kararın ardından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı jacgues Rogge’a kararın iptal edilmesi için iadeli taahhütlü mektup gönderdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan eski şampiyon Mahmut Demir, “Hepinizin bildiği gibi 2020 Olimpiyat Oyunları’ndan güreş sporu çıkartılmak istenmiştir. İçerisinden geldiğim, her şeyimi borçlu olduğum güreş camiasının böyle olumsuz kararına tepkisiz kalmayacağım." diyerek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Çünkü buna tepkisiz kaldığımızda çok eminim ki ecdadımızın kemikleri sızlayacaktır. Eski şampiyonlarımızın, Yaşar Doğu, Gazanfer Bilge ve Hamit Kaplan gibi güreş efsanelerinin de kemikleri sızlayacaktır. İçinden geldiğimiz camiaya ve ata yadigârı güreşe sahip çıkmak gibi sorumluluklarımız vardır. Türkiye’den belki de ilk defa, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’ne tepkimizi mektupla bildireceğiz.”

Mektupta şu cümlelere yer verildi:
“Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) Sayın jacgues Rogge. Başkanlığınızda toplanan ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak 25 spor branşının belirlenmesi için yapılan çalışmada güreşin olimpiyat oyunlarından çıkarılması yolundaki tavsiye kararınızı büyük bir üzüntüyle karşıladım.

Dünyadaki bir takım değerlerin, insanlık alemince yakın ve sıkı korumayla yaşatılması doğrultusunda büyük çabaların sarf edildiği malumlarınızdır. Neredeyse insanlık tarihiyle başlayan güreş sporunun olimpiyat oyunlarından çıkarılmak istenmesinin izah edilebilir bir karşılığının olmadığını düşünmekteyim.

Reklam
Reklam

Bütün ömrünü güreş sporuna adamış bir Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak, alınan bu tavsiye kararının yeniden gözden geçirilmesini, alınan bu yersiz ve anlamsız karardan vazgeçilmesini talep etmekteyim.
Aksi taktirde komitenizce şahsıma verilmiş, madalya, belge ve şiltlerimi Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne iade edeceğimin bilinmesini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

“BU MEKTUBU BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ GÖNDERSİN”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı (IOC) jacgues Rogge’a gönderilen mektubun aynısından kendi internet sitesinde de olduğunu belirten Mahmut Demir, bütün vatandaşların (mahmutdemir.com) adresine girerek orada bulunan örnek mektubu kendilerinin de komiteye göndermelerini istedi.

Mahmut Demir, “Bu konuda duyarlı olduğuna inandığım vatandaşların komiteye seslerini duyurabilmeleri için de sitemizde ayrıca mektup örneği vardır. Mektup göndermek isteyen vatandaşlarımız bu mektuba isimlerini yazarak olimpiyat komitesine ulaşılacak olan adrese gönderebilirler.” dedi.

Reklam
Reklam

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) yöneticileri ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güreş konusu ile ilgili temasa geçtiğini belirten Mahmut Demir, “Aynı duyarlılığı Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan beklemekteyim.
Ayrıca bu karara bütün dünyada tepki gösterilirse ben bu karardan geri dönüleceğine inanıyor ve komiteye iadeli taahhütlü muhtemelen de ilk mektubu gönderiyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz