Şampiyon Derin'in Hedefi Milli Takım

Geleceğin yıldızı olarak gösterilen 8 yaşındaki Derin Yerlikaya, 23 Nisan Egemenlik Kupası yüzme yarışmalarında katıldığı...

Geleceğin yıldızı olarak gösterilen 8 yaşındaki Derin Yerlikaya, 23 Nisan Egemenlik Kupası yüzme yarışmalarında katıldığı serbest ve sırtüstü stillerinde rakiplerine fark atarak 2 altın madalyayı daha koleksiyonuna ekledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yüzme yarışmaları, Rıza Salih Saray Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Çekişmeli geçen mücadelelere, Derin Yerlikaya damga vurdu. 8 yaşındaki minik yüzücü, katıldığı serbest ve sırtüstü yarışmalarında rakiplerine fark atarak adeta "Milli mayoya adayım" dedi.

Reklam
Reklam

Antrenörünün tercihiyle sadece 2 branşta müsabakalara katılan minik Derin, serbest stilde 0.18, sırtüstü stilinde ise 0.21 saniyelik dereceyle Türkiye sıralamalarını da alt-üst etmiş oldu.

Bilfen Spor Kulübü Baş Antrenörü Sibel Bencan Dinçer'in teşviğiyle 5 yaşında yüzme sporuna başlayan başarılı sporcu, olağanüstü yetenekleriyle yüzme otoritelerinin de dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Özellikle İstanbul kulüplerinin takibinde olan yetenekli yüzücünün, kulüp müsabakalarına katılacak yaşa geldiğinde 3 büyüklerin burs listesine girmesi bekleniyor. Kulüp müsabakalarına 9 yaşından büyük sporcular katılabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: