Şampiyon Minikler, Taekwondoyu Oyunlarla Öğreniyor

KONYA (İHA) – Konya’nın Beyşehir İlçesi'nde geleceğin şampiyonu minik sporcular, taekwondoyu oyunla öğreniyor.Beyşehir Belediyesi Taekwondo...

KONYA (İHA) – Konya’nın Beyşehir İlçesi'nde geleceğin şampiyonu minik sporcular, taekwondoyu oyunla öğreniyor.

Beyşehir Belediyesi Taekwondo Spor Okulu’na gelen 5-8 yaş grubu minik sporcular, zorlu uzak doğu sporuna çeşitli oyunlarla alıştırılıyor. Kısa sürede taekwondo sporunu sevmeye başlayan minikler, salona gitmek için adeta sabırsızlanıyor. Minik sporculara antrenörü ödül olarak zaman zaman çikolata verirken, şimdilerde ise yüzlerine farklı desenlerde boyamalar yaparak mutlu etmeye çalışıyor. Taekwondo antrenörü Esra Çakır, çocuk gelişim bölümü eğitimi de aldığını vurgulayarak, minik yaşlarda spora başlayan çocukları sıkmadan, bu işi severek yapmaları için farklı eğitim modeli uyguladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Taekwondoyu miniklere çeşitli oyunlar yaptırarak sevdirdiklerini anlatan Çakır, “Ana sınıfı çağındaki bu çocuklara direkt olarak taekwondoyu öğretmek isterseniz, sevmezler ve bir daha salona gelmek istemezler. Öyle olunca, biz eğitimde oyun yöntemini uyguluyoruz. Çocukları fazla sıkmadan, eğlenceli, oyunla birlikte, jimnastik, biraz taekwondodo karıştırıp hepsini birlikte yaptırıyoruz. Burada disiplinli bir idman çalışması söz konusu değil. Öncelikle taekwondoyu sevdirmek için temel hareketler, bu yaş grubuna yapılabilecek antrenman programları ile birlikte bir eğitim modeli uyguluyoruz” dedi.

Ailelerin çocuklarını spor salonlarına getirmesinin tek başına yeterli olmayacağını, bir süre sonra çocuğun sıkılarak gelmek istemeyebileceğini vurgulayan Çakır, böyle bir durumla karşılaşmamak ve miniklerin taekwondo salonlarına gelişini kalıcı hale getirebilmek için böyle bir eğitim tekniğini kullanmaya başladıklarını kaydetti.

Çakır, konuştukları ailelerin artık çocuklarını evlerde durduramadıklarını ve çocukların antrenman saatinden önce gelmeye başladığını dile getirerek, “Anne babası, ‘bugün gitmeyelim’ dediği zaman ağlıyorlarmış. Çocuklara sporu sevdirdiğimiz için veliler de çok memnun, bir şekilde salona getiriyor. Çalıştırdığımız yaş grubunda çok başarılı olabilecek sporcularımız var. Yaşları küçük ama çok zeki olanlar ve teknik anlamda taekwondoyu başarabilecek olanlar var. Hafta sonları iki gün 1,5 saat bir sürelik eğitim programı uyguluyoruz. Daha büyük olanlar hafta içi de gelebiliyor. Onlarla biraz daha disiplinli bir şekilde daha çok taekwondoya yönelik bir idman programı uyguluyoruz. En küçüklerine ise daha çok oyun ağırlıklı, temel teknikler, esnekliklerini, dikkatlerini, küçük ve büyük kas gruplarını geliştirici, çalıştırıcı hareketlere yer veriyoruz. Son zamanlarda ise eğitim esnasında alışılmışın dışında bir yöntem de geliştirdik. Bu, çocukların çok da hoşuna gidiyor. Önce, oyunlarda kazandıklarında, gösterdiğimiz bir şeyi yaptıklarında ödül olarak çikolata veriyorduk. Şimdi ise yüzlerini çeşitli boyama teknikleri ile süslüyoruz. Bu şekilde sporu çok seviyorlar, çok da hevesli olup anlattıklarımızı daha dikkatle dinliyorlar. Böylelikle söylediklerimizi dikkatlerini başka yerlere vermeden çok rahat algılıyorlar. Boyama tekniğini kullandıktan sonra çocukların taekwondo sporuna olan sevgi ve ilgisinin arttığını söyleyebilirim. Onların seviyesine indiğiniz zaman eğitimlerinde inanılmaz başarılar elde edeceklerini görüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: