Şampiyon Öğretmenden Doğu'da Çalışma Gururu

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamı Suat Demirci, Güney Kore'de düzenlenen hapkido turnuvasında şampiyon olan Pınar Demiray’ı...

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamı Suat Demirci, Güney Kore'de düzenlenen hapkido turnuvasında şampiyon olan Pınar Demiray’ı makamında kabul etti.

Güney Kore'nin Seul kentinde 25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen özel hapkido turnuvasında Güney Koreli rakibini yenerek altın madalya kazanan Pınar Demiray'ı Kaymakam Suat Demirci makamında kabul etti. Türkiye'ye altın madalya kazandırdıkları için çok sevindiklerini belirten Kaymakam Demirci, Pınar Demiray'ı başarılarından dolayı tebrik ettiğini söyledi. Silopi'den böylesi bir başarının gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Kaymakam Demirci, Şırnak’ın adının bu tür organizasyonlar ile anılmasının önemli olduğunu ifade etti. Cudi Dağı eteğinde bulunan Çukurca İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan hapkido turnuvasında altın madalya kazanan Pınar Demiray ise, Silopi’den Seul'e çok uzun bir yolculuk gerçekleştirdiklerini söyledi. Demiray, "Aralarında birçok ülkenin katıldığı turnuvanın şampiyonasında ülkeme altın madalyalar kazandırmak beni çok mutlu etti. Ben antrenmansız olarak turnuvaya katıldım ama çok şükür en iyi derece ile ülkeme döndüm" dedi.

Reklam
Reklam

"ANTRENÖRLÜK TEKLİFLERİNİ GERİ ÇEVİRDİM"

Silopi'ye geldikten sonra kendisine yapılan antrenörlük tekliflerini geri çevirdiğini aktaran Pınar Demiray, Doğu'da çalışıp başarılı olmanın ayrıcalık olduğunu ifade etti. Türkiye'nin sadece Batı'dan ibaret olmadığını dile getiren Demiray, "Dışarıdan beni arayanlar oldu, arkadaşlarımdan soranlar oldu neden öyle bir teklifi geri çevirdin ya da orada nasıl çalışabiliyorsun diye. Ben gerçekten vatanını milletini seven bir bireyim doğu sınırını görüp kaçan biri değilim zor şartlar altında çalıştığım doğrudur ama tek çalışan ben değilim birçok meslektaşım burada benimle aynı kaderi paylaşıyor. Bir insan vatanını gerçekten seviyorsa doğu batı ayrımını yapmaz" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLİK VİCDAN İŞİDİR"

Öğretmenliğin vicdan ve fedakarlık işi olduğunu vurgulayan Demiray, "Bende vicdanım rahat uyuyabiliyorsam bugünde bir şeyler başarabilmişsem ne mutlu bana. Maddi anlamda belki bir kazanç elde edemedim ama manevi anlam da Allah'a çok şükür zenginim. Yaşadığım süre içinde de birçok başarıya imza atmaya devam edeceğim. Bu başarım ne bir başlangıçtı, ne de bir son olacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Pınar Demiray daha sonra Güney Kore'nin Seul kentinde düzenlenen şampiyonluk hatırasını taşıyan hediyeyi Kaymakam Demirci'ye takdim etti.

Öte yandan hapkido sporunun, judo, karate, taekwondo, aikido, kungfu, kendo, jujitsuunun ana tekniklerinden oluşan bir dövüş sporu olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: