Şampiyonlar Ligi, "Birleşmiş Milletler" Gibi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci turunda karşılaşacak 16 takımda, 7 kıtadan ve 56 ülkeden futbolcular mücadele ediyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci turunda karşılaşacak 16 takımda, 7 kıtadan ve 56 ülkeden futbolcular mücadele ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bu sezon Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Avusturalya'dan Norveç'e, Japonya'dan Şili'ye kadar bir çok ülkeden futbolcu boy gösteriyor. 16 takımın mücadele ettiği finallerde vatandaşlıklarına göre en fazla temsil edilen ilk 5 ülke, 69 futbolcuyla İspanya, 50 futbolcuyla Almanya, 45 futbolcuyla Brezilya, 41 futbolcuyla İtalya, 40 futbolcuyla Fransa oldu. 18 futbolcuda Türkiye'yi ligde temsil ediyor.

Reklam
Reklam

İlk maçta Paris Saint-Germain ile karşılaşan Valencia'da, 16 İspanyol, 3 Fransız, 3 Arjantinli, Brezilya ve Portekiz'den 2'şer, Meksika, Paraguay ve Cezayir'den de birer futbolcu yer alıyor. İspanyol ekibin rakibi Paris Saint-Germain de 17 Fransız, 4 Brezilyalı, 3 İtalyan, 2 Arjantinli, birer de Hollandalı, Fildişi Sahilli, İsveçli ve İngiliz futbolcuyu bünyesinden barındırıyor.

İtalyan ekibi Juventus'da da 21 İtalyan, 2 Fransız, birer Brezilyalı, İsviçreli, Uruguaylı, İspanyol, Şilili, Ganalı, Fransız, Arnavut, Karadağlı, Danimarkalı, Ekvadorlu ve Romen futbolcu top koşturuyor. Kadro zenginliğindeki ülke çeşitliliğiyle dikkati çeken İskoç ekibi Celtic'de de 14 İskoç, 4 İngiliz, 3 Avusturalyalı, ikişer Gallerli, İsveçli, İsrailli, birer Polonyalı, Honduraslı, Nijeryalı, Norveçli, Kenyalı, Kuzey İrlandalı, Çek, Yunan, Tunuslu, Venezuellalı ve İrlandalı futbolcu yer alıyor.

Real Madrid'de de 13 İspanyol, 4 Portekizli, ikişer, Fransız, Brezilyalı, Alman, Arjantinli, birer Hırvat, Ganalı ve Rus futbolcu top koşturuyor.

Reklam
Reklam

İngiliz takımı Manchester United'da 16 İngiliz, ikişer Brezilyalı ve Hollandalı, birer İspanyol, Danimarkalı, Fransız, Kuzey İrlandalı, Sırp, Belçikalı, Ekvadorlu, Gallerli, Japon, Portekizli, İskoç ve Meksikalı oyuncu var.

-Nuri Şahin, Borussia Dortmund'da forma bekliyor-

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'te 15 Ukraynalı, 7 Brezilyalı, 2 Hırvat, birer de Romen, Ermenistanlı ve Çek Cumhuriyetli futbolcu bulunuyor.

Türkiye (A) Milli Futbol Takımı oyuncusu Nuri Şahin'in formasını giydiği Borussia Dortmund'da 18 Alman, 3 Polonyalı, ikişer Sırp ve Avusturalyalı, birer de Brezilyalı futbolcu oynuyor. Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan da bu takımda yer alıyor.

Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal'de 9 İngiliz, 6 Fransız, 5 İspanyol, 4 Alman, 3 İsviçreli, 2 Polonyalı, birer İtalyan, Arjantinli, Belçikalı, Finlandiyalı, Gallerli, Çek, Fildişi Sahilli, Rus futbolcu boy gösteriyor. Bayern Munich'te de 14 Alman, 3 Brezilyalı, birer Belçikalı, İspanyol, Fransız, İsviçreli, Avusturyalı, Ukraynalı, Hollandalı, Hırvat ve Perulu oyuncu bulunuyor.

Reklam
Reklam

Katalan ekibi Barcelona'da 20 İspanyol, 3 Brezilyalı, 2 Arjantinli, birer Fransız, Kamerunlu, Meksikalı ve Şilili futbolcu formayı terletiyor. İkinci turda Barcelona'nın rakibi olan Milan'da kadrosunda 16 İtalyan, 3 Fransız, ikişer Brezilyalı, Kolombiyalı, İspanyol, Ganalı, birer Sırp, Gineli, Hollandalı, Malili ve Polonyalı futbolcu barındırıyor.

Celtic'te 17, Manchester United'da 15, Arsenal'de de 14 farklı ülkeden futbolcu, forma giyiyor.

-Galatasaray-

Şampiyonlar Ligi ikinci turunda yarın, Schalke 04 ile karşılaşacak Galatasaray'da da 17 Türk, 2 Fildişi Sahilli, birer Uruguaylı, Kamerunlu, Brezilyalı, Çek Cumhuriyetli, İspanyol, Hollandalı, İsveçli, Faslı oyuncu bulunuyor. Schalke 04 takımı kadrosunda 12 Alman, 3 Brezilyalı, ikişer Yunan ve Hollandalı, birer Avusturyalı, Japon, Kamerunlu, ABD'li, İsviçreli, Perulu, Romen, Finlandiyalı ve Nijeryalı oyuncu barındırıyor.

İspanyol ekibi Malaga'da da 9 İspanyol, 3'er Arjantinli, Brezilyalı, Uruguaylı, Portekizli, ikişer Kamerunlu, Şilili, birer ABD'li, Fransız ve Paraguaylı oyuncu boy gösteriyor.

Reklam
Reklam

Porto'da 11 Brezilyalı, 6 Portekizli, 3 Kolombiyalı, 2 Arjantinli, birer Angolalı, Fransız, Senegalli, Belçikalı, Rus, Ganalı oyuncu top koşturuyor.

-Takımların kadro değerleri de yarışıyor-

İspanyol ekibi Barcelona, 645 milyon Avro kadro değeriyle ikinci turda en pahalı takım. Diğer İspanyol ekibi Real Madrid de, 590 milyon Avro kadro değeriyle ikinci sırada yer alıyor.

İki İspanyol takımını İngiliz ekibi Manchester United, 434 milyon Avro kadro değeriyle takip ediyor. Bayern Munich'in de 412 milyon Avro kadro değeri bulunuyor. Juventus'un 329 milyon, Paris Saint-Germain'in 312 milyon, Arsenal'in 275 milyon, Borussia Dortmund'un 248 milyon, Milan'ın 210 milyon, Porto'nun 175 milyon Avro kadro değeri var.

Shalke 04'ün 165 milyon Avro, Valencia'nın 155 milyon Avro, Galatasaray'ın 144 milyon Avro kadro değeri bulunuyor.

Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in 130 milyon Avro, Malaga'nın 105 milyon Avro, Celtic'in de 62 milyon Avro kadro değeri var.

Barcelona'nın Arjantili yıldızı Lionel Messi de 120 milyon Avroluk değeriyle Şampiyonlar Ligi'nin ikinci turunda en pahalı oyunculu olarak yer alıyor. Messi'nin değeri, Malaga'nın ve Celtic'in kadro değerinin üzerinde bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: