Şampiyonlar Ligi'nde dün gece

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında İsrail'in Maccabi Haifa takımını 2-1 mağlup eden İngiltere'nin Liverpool takımı, Kiev'de oynanan rövanş maçında rakibi ile 1-1 berabere kalarak, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etti. Karşılaşmada Liverpool, 54. dakikada Peter Crouch'un golü ile 1-0 öne geçerken, Maccabi Haifa'da Roberto Damian Colautti, 63. dakikada attığı golle skoru belirledi. 1-1

İtalya'nın AC Milan takımı ise ilk maçta, sahasında 1-0 mağlup ettiği Sırbistan Karadağ'ın Kızılyıldız takımını deplasmanda oynadığı rövanş maçında da 2-1 yenerek, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başardı. Kızılyıldız karşısında AC Milan'a galibiyeti getiren golleri, 29. dakikada Filippo Inzaghi ve 79. dakikada Seedorf atarken, Kızılyıldız'ın golünü 80. dakikada Djokic kaydetti.

Reklam
Reklam

Almanya'nın Hamburg takımı da ilk maçta, sahasında golsüz berabere kaldığı İspanya'nın Osasuna takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etti. Karşılaşmada Osasuna, 6. dakikada Carlos Javier Cuellar'ın golüyle 1-0 öne geçerken, 74. dakikada Nigel de Jong, Hamburg'un Şampiyonlar Ligi biletini almasını sağlayan golü kaydetti.

Portekiz'in Benfica takımı ise ilk maçta, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Avusturya'nın Austria Vienna takımını sahasında oynadığı rövanş maçında 3-0 mağlup ederek, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Karşılaşmada Benfica'ya galibiyeti getiren golleri, 21. dakikada Rui Costa, 45+3'de Nuno Gomes ve 57. dakikada Petit kaydetti.

İlk maçta deplasmanda Salzburg'u 3-0 yenen Valencia, evinde de rakibini aynı skorla geçip Şampiyonlar Ligi'ne yükseldi.