Şampiyonluğa 1 kala...

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi 5. maçında sahasında Los Angeles Lakers'ı 92-86 yenen Boston Celtics durumu 3-2 yaptı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi 5. maçında sahasında Los Angeles Lakers'ı 92-86 yenen Boston Celtics durumu 3-2 yaptı.

NBA'de yılın en iyisinin belirleneceği final serisinde 5. maça TD Garden Arena ev sahipliği yaptı. Boston Celtics'le Los Angeles Lakers'ı karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf 92-86'lık skorla Boston oldu.

Toplam 18 bin 624 basketbolseverin izlediği karşılaşmada Boston adına 27 sayıyla oynayan Paul Pierce takımının en skorer ismi olarak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Kevin Garnett 18 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 2 blok ile etkili bir oyun ortaya koyarken Rajon Rondo da 18 sayı, 8 asist, 5 ribauntla mücadele etti. İlginç üç sayı istatistikleriyle seriye damgasını vuran Boston'ın yıldız şutörü Ray Allen ise maçı 12 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ile tamamlarken 5/10 genel ve 0/4 üç sayı şut ortalamalarıyla maçı tamamladı.

Reklam
Reklam

Geceyi yenilgiyle kapatarak seride 3-2 geriye düşen Los Angeles Lakers'ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant'ın 38 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma, 1 blokluk başarımı galibiyet için yeterli olmadı. 12 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yapan İspanyol Pau Gasol ise Lakers adına maçı çift haneli sayılarda noktalayan ikinci ve son isim oldu.

NBA'de sezonun son iki şampiyonunu karşı karşıya getiren final serisinde 6. karşılaşmaya Los Angeles Lakers'ın sahası Staples Center ev sahipliği yapacak. Boston Celtics, Çarşamba günü TSİ 04.00'te oynanacak bu karşılaşmayı da kazanması halinde NBA'de 2010 yılının şampiyonu olacak ve 18. kez bu sevinci yaşayacak. Mücadeleyi Lakers'ın kazanması halinde ise sezonun şampiyonunu yine Lakers'ın ev sahibi olacağı serinin 7. maçı belirleyecek.