Şampiyonluk Ruhunu Öğrencilerine Aşılıyor

Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 8 birinciliği bulunan beden eğitimi öğretmeni Sibel Yıldırım, şampiyonluk ruhunu öğrencilerine aşılamaya çalışıyor.

Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 8 birinciliği bulunan beden eğitimi öğretmeni Sibel Yıldırım, şampiyonluk ruhunu öğrencilerine aşılamaya çalışıyor.

Yığılca Orhangazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görev yapan 26 yaşındaki Yıldırım, AA muhabirine 2002 yılında başladığı spor kariyerinde sayısız müsabakaya katıldığını belirterek, Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 8 kez şampiyon olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin kendisine öğretmenden ziyade "şampiyon" olarak baktığını anlatan Yıldırım, "Yoğun ilgi gösteriyorlar. Daima başarılarımı anlatmamı bekliyorlar. Öğrencilerime şampiyonluk ruhumu aktarmaya çalışıyorum. Bu, bana ayrı bir mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Öğretmenlik, benim için bir hayaldi"-

"Öğretmenlik, benim için bir hayaldi" diyen Yıldırım, çocukluğundan beri öğretmenlik hayaliyle yaşadığını anlattı.

Hedefini iki yıl önce gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım, "Tekvandoda onca başarım olmasına rağmen öğretmenlik mesleğini tercih ettim. İki yıldır Yığılca Orhangazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Öğrencilerimle bir arada olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Tekvando yaparken rakibinize acımıyorsunuz. Kazanmak için her şeyinizi ortaya koyuyorsunuz fakat bu meslek bana fedakarlığı, sakin olmayı öğretti. Daha doğrusu sevmeyi öğretti. O yüzden iyi ki bu mesleği yapıyorum. Tekvando hayatımı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde antrenör olarak sürdüreceğim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: