S&P'den Türk Telekom açıklaması

İSTANBUL (İHA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, İtalyan telekom şirketi Telecom Italia'nın, Türk Telekom ihalesini kazanmasının şirketin kredi notu açısından olumsuz olabileceğini açıkladı.

Telekom Italia'ya ilişkin bir rapor yayınlayan S&P, ihale için maliyetin belirsiz olduğunu belirtirken, bazı endişeler bulunduğuna dikkat çekti.
NTVMSNBC'de yer alan habere göre, Kuruluş raporunda, Türk Telekom'un kredi notunun yatırım yapılamaz seviyesinde bulunduğu savunuldu. Telecom Italia'nın, Telekom'u almasıyla birlikte grubun, dalgalı bir para birimi, ekonomik ve düzenleyici ortamla karşı karşıya kalacağının altı çizildi.
Raporda, Telecom Italia'nın, Brezilya'daki faaliyetlerini artırmaya çalışırken Türk Telekom'un çoğunluk hissesini almasının yönetim açısından da sorun oluşturacağı öngörüldü.

Reklam
Reklam

Telecom Italia, Türkiye ve Brezilya'yı büyümek için önemli pazarlar olarak belirlerken, bu ülkelerde rekabetin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Borçlarını 43.5 milyar Euro'ya indirmeyi hedefleyen şirket, 2007 sonunda da 33 milyar Euro'nun altına çekmeyi planlıyor.

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok satışı için son teklif verme tarihi 24 Haziran'da son bulacak. Belçikalı Belgacom ve İspanyol Telefonica daha önce ihale sürecinden çekilmişti.