Samsat Belediye Başkanı Fırat, Ak Parti'ye Geçmek İstiyor

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti çatısı altında siyaset yapmak istediğini, ancak bunun engellendiğini...

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti çatısı altında siyaset yapmak istediğini, ancak bunun engellendiğini söyledi.

Son yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Samsat Belediye Başkanı olarak seçilen Yusuf Fırat ile birlikte ilçe başkanı 7 belediye meclis üyesi ve 3 muhtar, 2010 yılının Mart ayında istifa etmişlerdi.

Bağımsız olarak görevini yürüten Başkan Fırat, genel seçimlerde AK Parti lehine çalışmalar yapmak üzere seçim karargahı açtığını ve Samsat ilçesinde AK Parti’nin oy oranını yüzde 84’e çıkardıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Resmen AK Parti saflarına geçmek istediğini ancak bunun engellendiğini belirten Fırat, AK Parti ile HAS Parti’nin birleşmesiyle yeniden umutlandığını ifade etti. Fırat, "Numan Kurtulmuş, düşünce bazında AK Parti’ye yakın bir isimdir. Ayrı saflarda siyaset yapmanın bir yararı olmayacaktır. Ülkenin menfaati bunu gerektiriyorsa, birleşme mutlaka gerçekleşmelidir. Ben ve belediye meclis üyelerimiz ilçemize daha iyi hizmet verebilmek için AK Parti’ye geçmek istiyoruz. Bu talebimizi Adıyaman milletvekilleri ve partinin yetkili organlarına ilettik. İki yıldır bekliyoruz hala bir cevap alamadık" dedi.

Yaşanan bu gelişmelerden Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın haberinin olmadığına inandığını belirten Fırat, kendisinin iki dönem Samsat Belediye Başkanlığı'na seçildiğini, Başbakan’ın vizyonunu beğenmesi ve Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında iyi bir yere getirmesinden dolayı onun partisine geçmek istediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz