Samsatlılar Derneği Birinci Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Samsatlılar Derneği'nin birinci olağan genel kurulunda, kurucu başkan Fahrettin Çelik yeniden başkanlığa seçildi.Adıyaman Esnaf ve...

Samsatlılar Derneği'nin birinci olağan genel kurulunda, kurucu başkan Fahrettin Çelik yeniden başkanlığa seçildi.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredili Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen Samsatlılar Derneği birinci olağan kongresine ilgi yoğun olurken, GAP Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın yanı sıra çok sayıda Samsatlı genel kurula katıldı. Genel kurulda ilk olarak divan oluşturulurken, Divan Başkanlığı'na Necmettin Işık, Divan üyeliğine Abdurrahman Çelik, Ramazan Acar ve Erdal Özkaynar seçildi.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet ve gelir-gider raporu okunup, dilek temenniler bölümünün ardından başkanlık seçimi yapıldı. Tek liste halinde seçime giren kurucu başkan Fahrettin Çelik, delegelerin tamamının oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Kongre sonrasında konuşan Başkan Fahrettin Çelik, Samsat’ın 8 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve bir medeniyete başkentlik yaptığını, sahabi Saffan Bin Muattal gibi Peygamber dostunu barındıran bir ilçe olduğunu söyledi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu derneğin kapısı bütün Samsatlılara ve Samsatlı olmayıp Samsat’a gönül verenlere açıktır. Bu dernek çatısı altında ağa, fakir, köylü, şehirli, sağcı, solcu ayrımı yoktur. Samsatlıların her an gidip diğer Samsatlılarla hasret giderebileceği bir mekan için çalışmaları sürdüreceğiz. Samsatlı öğrencilerimize burs vermek, gençlerimiz için okuma salonları açmak, yılda birkaç kez piknik, konser veya başka faaliyetlerle bir araya gelmek, Samsatımızın kalkınması için proje üretmek, Samsatlıların etkin ve aktif olabilmeleri için projeleri hayata geçirmek, fakirleri tespit ederek yardımcı olmak için girişimlerimiz olacak."

Reklam
Reklam

Fahrettin Çelik başkanlığındaki derneğin yönetimi; Mehmet Aktaş, Habip Kızılay, Aziz Yazan, Mehmet Kandemir, Enver Çetinkaya, Nusret Gökdemir, Remzi Yelken, Mahmut Yıldırım, Aziz Çelik, Aziz Çetinkaya, Ramazan Kızıl, Celal Sönmez, Suphi Bilgin ve Bekir Tepe’den oluşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: