Samsun, 3 Haftada İlk 10'a Yükseldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ tanıtım programları meyvesini...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ tanıtım programları meyvesini vermeye başladı. Yapılan programlar neticesinde Samsun'da 908 olan gönül elçisi sayısı 3 haftada 10 bin 381 rakamına ulaşırken, Samsun, 33. sıradan 10. sıraya kadar yükseldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aralık 2012 tarihinde toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan'ın himayesinde, Samsun ilinde ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un önderliğinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım programları 17 ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

8 Nisan'da başlatılan ve 26 Nisan'da bitirilen programlar neticesinde, Samsun'da 908 olan gönül elçisi sayısı 3 haftada 10 bin 381’e ulaşırken, Türkiye sıralamasında 33. sıradan olan Samsun, 10. sıraya kadar yükseldi.

Gönül Elçileri Projesinin vatandaşlar tarafından daha iyi kavranabilmesi ve konuya hassasiyetin sağlanması için insanlara projeyi anlatmaya çalıştıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, “Şimdiye kadar 17 ilçe tanıtım programlarımızı gerçekleştirdik. Tanıtım programlarının ardından şehrin muhtelif yerlerinde stantlar açarak Gönül Elçiliği'ni anlatmaya devam ediyoruz. Tanıtım programlarının ardından İlkadım Kaymakamlığı, Kredi Yurtlar Kurumu kampusları, Cumhuriyet Meydanı, Mecidiye Caddesi ve Fuar içinde stantlar kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz ilk 10'a girmekti ve bu başarıyı 3 haftada yakaladık. Şu an sayımız 10 bin 381’e ulaştı. Şimdi hedefimizi daha da büyütüyor ve Samsun olarak ilk sıralarda olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gönül Elçileri Projesi’nde gönüllü sayısında 137 bin 128 kişi ile Hatay ilk sırayı alırken, 43 bin 46 kişi ile Çorum ikinci, 42 bin 365 kişi ile İstanbul üçüncü, 38 bin 37 kişi ile Mersin dördüncü, 29 bin 151 kişi ile Kırklareli beşinci, 19 bin 265 kişi ile Balıkesir altıncı, 15 bin 17 kişi ile Adana yedinci, 13 bin 13 kişi ile Ordu sekizinci, 11 bin 575 kişi ile Tekirdağ dokuzuncu ve 10 bin 381 kişi ile de Samsun onuncu sırada yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz