Samsun AFAD’da yıldırımdan korunma semineri verildi

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde doğal afetlerden yıldırımdan korunma, topraklama ve aşırı gerilim...

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde doğal afetlerden yıldırımdan korunma, topraklama ve aşırı gerilim sistemleri konusunda eğitim semineri verildi. Personelin tamamının katıldığı seminerde elde edinilen bilgilerin, daha sonra ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılacağı öğrenildi.
Türkiye genelindeki il valiliklerinin talebi ve organizasyonuyla gerçekleşen 'Yıldırımdan Korunma, Topraklama Ve Aşırı Gerilim Sistemleri' konulu eğitim seminerinde Amper Elektrik İnşaat Sanayi Anonim Şirketi uzmanları başta kamu binaları olmak üzere konutlarda alınması gereken bireysel önlemleri anlattı. Paratonerlerin yıldırımdan korunmadaki önemini ve işlevi hakkında bilgi veren şirket uzmanı Melihvan Özçiftçi, yıldırım öncesi, anı ve sonrasında alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlevlere dikkat çekti.
Yıldırımların oluşumları hakkında da AFAD personelini bilgilendiren Özçiftçi, yıldırımdan bireysel korunma, tesislerin güvenliği ve korunması, yıldırımların elektronik cihazlar üzerindeki etkileri, zararları ve korunma yöntemlerine ilişkin de detaylı sunum yaptı.
Samsun İl AFAD Müdürü Seyit Ahmet Seldüz ise yıldırım düşmelerinin kendileri açısından önemli konulardan biri olduğunu belirterek, eğitimin ardından bilgileri tüm kamu kurum ve kuruluşlarına giderek personellerle paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz